Sreća i uzbuđenje
33

Osmijeh i uzdah koji sve govore: Pogledajte reakciju igrača Newcastlea na himnu Lige prvaka

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Snimak nogometaša Newcastlea Jacoba Murphyja kako se smije u trenutku intoniranja himne Lige prvaka uoči meča s Milana postao je vrlo popularan na društvenim mrežama.

Ovo je za igrača iz Engleske, a koji je rođen 1995. godine, prvi meč u Ligi prvaka, a koliko je oduševljen onim što donose ovakve utakmice najbolje se može vidjeti na njegovoj reakciji uoči samog početka meča.

Kamera koja je snimala sve igrače Milana i Newcastlea koji su utakmicu počeli od prve minute prikazala je Murphyja kako oduševljeno gleda prema tribinama i vidno uzbuđen zbog atmosfere sprema se za početak utakmice.
Liga prvaka i igranje utakmica u ovom klupskom takmičenju svakako su najveći motiv za svakog profesionalnog nogometaša u Evropi, a ovakva reakcija najbolji je pokazatelj toga.
Jacob Murphy karijeru je počeo u Norwichu 2013. godine, nakon čega je igrao na posudbama u Swindonu, Southendu, Blackpoolu, Scunthorpeu, Colchesteru i Coventryju, da bi 2016. godine dobio šansu u redovima Kanaricana.

Već naredne godine je uslijedio transfer u Newcastle, u međuvremenu je igrao na posudbama u WBA-u i Sheffieldu, da bi sada postao standardni prvotimac u svom timu. I kao kruna karijere, zaigrao je u Ligi prvaka.