Premijer liga BiH
17

Osimov jubilej u derbiju kola u Mostaru, Čelik i Radnik čekaju Željin kiks

Piše: E. B.
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Današnjim susretima počinje 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje je duel u Mostaru.

Pod Bijelim brijegom će se u derbiju kola sastati Zrinjski i Željezničar. Plemići imaju ulogu favorita u ovom susretu, no strateg Blaž Slišković upozorava kako je "Željo kao ranjeni lav".

"Željo nakon loše predstave protiv Sarajeva je željan iskupljenja, kako radi navijača, tako i kluba, jer je sigurno da ono što su pružili u zadnjoj utakmici je tridesetak posto njihovih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti u Mostaru i od njih očekujem mnogo kvalitetnije izdanje nego protiv Sarajeva", izjavio je popularni Baka koji će u ovom susretu moći računati na sve igrače.

Njegov kolega na drugoj strani Ama Osim će na današnjem meču proslaviti jubilej. Naime, Osim će 300. put voditi Plave sa klupe. Ono što je posebno zanimljvio je da su samo dva stručnjaka vodili Željezničar na više utakmica od njega, a to su njegov otac Ivica (301), te Milan Ribar (367).

Ovaj susret će biti poseban i za navijače Zrinjskog, koji slave 25. godišnjicu osnivanja grupe, te nema sumnje kako će napraviti spektakl na tribinama mostarskog stadiona.

Kiks Željezničara u borbi za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu očekuju Čelik i Radnik.

Čelik gostuje kod posljednjeplasirane Krupe,a Radnik kod Tuzla Cityja.

Zeničani i Bijeljinci zaostaju bod, odnosno dva za četvrtoplasiranim Željom i u slučaju povoljnog rezultata uz kiks Plavih u Mostaru može se desiti da nakon ovog kola sarajevska ekipa padne čak na šesto, ili čak sedmo mjesto ukoliko i Sloboda slavi sutra protiv pretposljednjeg GOŠK-a.

Parovi 25. kola Premijer lige BiH

subota:

Zvijezda 09 - Mladost (16:00, BHT1) Zrinjski - Željezničar (16:30, Moja TV) Krupa - Čelik (16:30) Tuzla City - Radnik (16:30)

nedjelja:

GOŠK - Sloboda (16:30) Sarajevo - Široki Brijeg (19:30, Moja TV)

Tabela

Standings provided by Sofascore LiveScore