Težak poraz Plavih
353

Osim: Zaslužena pobjeda Sarajeva, najkvalitetnije ekipe u ligi i budućeg šampiona

Piše: K. H.
Amar Osim (Foto: M. O./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: M. O./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim čestitao je Sarajevu na zasluženoj pobjedi u 118. ligaškom sarajevskom derbiju koji su Bordo momci riješili u svoju korist rezultatom 3:0.

Osim je nakon meča rekao da su dva rana pogotka u prvih 15 minuta, s kojim je Sarajevo stiglo u prednost od 2:0, odigrala ključnu ulogu u ovom meču te je čestitao Bordo timu na zasluženoj pobjedi.

Musemić: Rani golovi su nam znatno olakšali posao, čestitam svojim igračima

Osim je također rekao da će Sarajevo vrlo vjerovatno bit i prvak BiH, kao i to da su oni trenutno najkvalitetnija ekipa u Premijer ligi BiH.

"Uspjeli smo ekipi koja je bila u psihološkoj blokadi dopustiti dva lagana gola, a nakon toga je bilo teško igrati. Prvo poluvrijeme nam je proteklo u šoku, teško je igrače vratiti nakon dva primljena pogotka. U drugom poluvrmenu smo preuzeli rizik, Sarajevo je iskusno čuvalo prednost i trećim pogotkom je riješilo utakmicu. Izgubili smo od ekipe koja je na vrhu Premijer lige, a mi se još uvijek tražimo. Oni su puno iskusniji od nas i sasvim zasluženo su slavili. Sarajevo je vrlo vjerovatno prvak BiH i najbolja su ekipa u ligi", rekao je Osim.

Željezničar u sljedećem kolu gostuje Zrinjskom u Mostaru i očekuje ih vrlo težak zadatak da se do kraja ove sezone izbore za jednu od pozicija koja vodi u Evropsku ligu.