Šampionska pobjeda
187

Musemić: Rani golovi su nam znatno olakšali posao, čestitam svojim igračima

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe u 118. ligaškom sarajevskom derbiju protiv Željezničara rezultatom 3:0 čime su napravili važan korak ka tituli prvaka.

Sarajevo je već u prvih 15 minuta stiglo do prednosti od 2:0 golovima Lazića i Velkoskog, što im je znatno olakšalo posao u nastavku meča u kojem su većinom kontrolisali igru. Na kraju, postigli su i treći pogodak te su stigli do ubjedljive pobjede protiv najljućeg rivala.

Osim: Zaslužena pobjeda Sarajeva, najkvalitetnije ekipe u ligi i budućeg šampiona

Musemić je nakon meča rekao da su rani pogoci znatno olakšali posao njegovoj ekipi.

"Kao što sam i ranije rekao, bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Postigli smo pogotke na vrijeme i to nam je znatno olakšalo posao, čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici. Bili smo panični u drugom poluvremenu, vjerovatno zbog važnosti utakmice", kazao je Musemić.

Trener Sarajeva je nakon toga kazao da njegov tim očekuje vrlo zahtjevna utakmica protiv Širokog Brijega u sljedećem kolu, a prije toga će odigrati uzvratni meč polufinala Kupa BiH u kojem su već faktički osigurali prolazak u finale.

"Vjerovatno smo riješili pitanje putnika u finale Kupa BiH, a onda nas očekuje zahtjevna utakmica protiv Širokog Brijega u kojoj ćemo pokušati doći do tri boda", kazao je Musemić.

Sarajevo je pobjedom protiv Željezničara povećalo prednost u odnosu na Zrinjski na devet bodova, a Plemići će svoj meč 25. kola igrati sutra protiv Krupe.