U svom stilu
10

Osim: Veselinovića neće niko masno platiti zato što je lijep, a Mbappe je brži od mog psa

N. K.
Povodom sutrašnje utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj Željezničar gostuje ekipi Mladost u Doboju kod Kaknja danas je u prostorijama kluba na stadionu Grbavica održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Amar Osim i prvotimac Mladen Veselinović.

"U odnosu na prošlu utakmicu protiv Borca, sada ćemo promijeniti najmanje dvojicu igrača jer ne igraju Bogičević i Bojo. S druge strane, Ermin Zec ima problema koji nisu do kraja razjašnjeni. Malo je do sada igrao, a mi smo sretni kada on igra. Sipović se vraća i bit će u kombinaciji za Mladost", rekao je Osim.

Veselinović i Osim (Foto: D. S./Klix.ba)
Veselinović i Osim (Foto: D. S./Klix.ba)

Željin trener se osvrnuo na fizički spremu svoje ekipe, ali i ostalih klubova u Premijer ligi BiH.

"Zaboravite da će naše ekipe ikad biti spremne kao evropski timovi. Stvar je u materijalu, a ne u količini i kvalitetu treninga. Veselinović nikada neće moći igrati u Premiershipu. Mali je, ne može trčati dovoljno i slične stvari. Neće ga niko platiti što je lijep i što ima lijepe zube. Svi igrači koji se toliko plaćaju su 'životinje'. Naprimjer, Mbappe je brži od mog psa. Neymar je nevjerovatan. Brz, izdržljiv... Zbog toga toliko koštaju. Ljudi vani tako biraju igrače koji imaju genetski potencijal. Fizički prije svega. Mi u BiH jednostavno nemamo genetski potencijal", u svom stilu pojasnio je Osim.

Željezničar će nakon Mladosti igrati protiv Zrinjskog.

"Njima će to biti peta utakmica u sezoni pa ćemo biti u nekoj prednosti što se fizičke spreme tiče. Nadam se da ćemo to moći iskoristiti. I Sarajevo kad bi igralo play-off, to bi bilo osam kola. Kad bismo išli dalje, onda bi to bilo zanimljivo", rekao je Osim.

Mladen Veselinović (Foto: D. S./Klix.ba)
Mladen Veselinović (Foto: D. S./Klix.ba)

Veselinović ističe kako je Mladost kvalitetna ekipa.

"Ne mogu obećati da ću preuzeti odgovornost da postignem pogodak, ali mogu obećati da ću raditi za ekipu. Pokušat ću da dam sve što najbolje znam. Trebali smo i mogli da riješimo utakmicu protiv Borca. Da smo mi bili na mjestu Borca, neke stvari bi ušle u gol. Mi smo pehovi. Ne razmišljam o eventualnoj nervozi koja bi se mogla uvući u slučaju kiksa protiv Mladosti", rekao je Veselinović.