Željo dočekuje Široki
0

Osim: Utakmica u nedjelju bit će veoma opasna

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 15. kola BH Telecom premijer lige BiH Željezničar će na svom stadionu ugostiti NK Široki Brijeg.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao Amar Osim, trener plavih, u utakmici sa Širokim bio bi zadovoljan ako bi odigrali kao sa Olimpicom u drugom poluvremenu.

"Široki je napravio nekoliko loših rezultata i otežao sebi plasman u sami vrh, a ovo im je posljednja prilika da se priključe utrci. Ako bi nas pobjedili mogli bi u drugom dijelu prvenstva očekivati neke lijepe stvari. Utakmica u nedjelju bit će veoma opasna. Šanse za pobjedu bi nam bile veće kad bismo igrali kao u drugom poluvremenu protv Olimpica. Uz onu igru, zalaganje i trku imali bi veće šanse protiv bilo koga", ističe Osim.

Inače, na pitanje novinara o ekipi Širokog Brijega, Osim je dodao kako je njima ove godine problem što imaju igrača koji su možda malo zasićeni, imaju godina i možda nisu spremni da ponove sve iz sezone u sezonu. Ali, ako ima utakmica gdje će pokazati da nisu ekipa za odbaciti, onda je to ova na Grbavici u nedjelju.

Igrač Nermin Zolotić je kazao da će, ukoliko ostvare pobjedu, zaključiti veoma dobru polusezonu.

"Imamo bolji raspored na početku druge polusezone i mislim da možemo opet biti prvaci. Široki je dobra ekipa, ali mislim da s pravim pristupom kao protiv Olimpica pobjeda neće izostati. Što se moje igre tiče, uvijek može bolje i ja ću se truditi da tako i bude", naglašava Zolotić.

Na pitanje novinara ko će bit jesenji prvak, Osim je na kraju konferencije kazao kako će to zasigurno biti Željo ili Sarajevo. Osim toga kazao je i kako je siguran da podrška navijača neće izostati te da očekuju veliku posjetu na utakmici protiv Širokog.