Derbi protiv Širokog
28

Osim: Ubismo se analizirajući protivnike, ali to nije garancija za dobar rezultat

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Trener Željezničara Amar Osim na konferenciji za medije najavio je možda i ključnu utakmicu za Plave u ovoj polusezoni, a oni će na svojoj Grbavici u srijedu dočekati Široki Brijeg.

Željezničar trenutno ima četiri boda manje od Širokog Brijega koji u odličnoj formi dolazi na Grbavicu s obzirom na to da je u prošlom kolu porazio Zrinjski 1:0, dok su kolo prije toga remizirali sa Sarajevom na Koševu.

Osim je rekao da ekipa Širokog Brijega ima slabosti i da će njegovi igrači to pokušati iskoristiti sutra.

"Mi se ubismo analizirajući protivnike, ali to uopšte ne daje garanciju da će utakmica proći kako treba. Što se mene tiče, ja bih sigurno potpisao da sutra izgubimo, a da pobijedimo sve utakmice do kraja sezone, jer bismo u tom slučaju sigurno bili u Evropi. Široki ima svoje slabosti, ali ih nećemo ovdje govoriti, a da li ćemo ih iskoristiti, to ćemo vidjeti sutra", rekao je Osim.

Osim je dodao kako je liga ove godine poprilično izjednačena i da se prema svakom protivniku mora pokazati poštovanje.

"Nije bilo lako pobijediti Krupu, a kao što se vidi po rezultatima, nije nikoga lako pobijediti. U ovoj ligi se svi bore za nešto i protiv svakoga je teško, ali mi sada imamo dobro raspoloženje, raspektujemo sutrašnjeg protivnika zbog rezultata i pozicije na tabeli, ali želimo ostvariti dobar rezultat", istakao je trener Plavih.

Susret između Željezničara i Širokog Brijega igra se u srijedu na stadionu Grbavica od 20:00 sati.