U susret 9. kolu
19

Osim: Radnik je bolja ekipa od Veleža i pokazali su da mogu biti jako dobri

K. H.
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je utakmicu 9. kola Premijer lige BiH protiv Radnika te je istakao da će njegov tim ostvariti dobar rezultat ukoliko ponovi pristup i način igranja kao iz dvije prethodne utakmice u Bijeljini.

Radnik je na početku druge polusezone prošle godine ostvario pobjedu protiv Željezničara rezultatom 1:0, dok je u drugom meču tim Amara Osima upisao pobjedu s minimalnih 1:0.

Osim je rekao da obje ekipe imaju kvalitet, ali nije mogao dati sud da li su ove godine bolji ili lošiji u odnosu na prošlu sezonu.

"Šanse Željezničara i Radnika u ovom meču su u kvaliteti igrača koje posjedujemo i oni i mi. Znamo šta su njihove dobre strane, oni znaju naše, ali u nogometu to nije dovoljno da bi se ostvario dobar rezultat. Pokušat ćemo zaustaviti njihove najbolje segmente igre i pokazati svoje, a mislim da ako ih mi uspijemo zaustaviti kao zadnje dvije utakmice u Bijeljini, to bi bio dobar početak za nas. Ne mogu reći da igraju bolje ili lošije u odnosu na prije, ali činjenica je da imaju igrače sličnih karakteristika. Ako se budemo ponašali kao na prethodne dvije utakmice, pristupom i defanzivom, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Radnik je pokazao i prošle i ove godine da može biti jako dobar protivnik ako nametne svoj stil igre", kazao je Osim.

Osim se opet osvrnuo na utakmicu protiv Veleža gdje je Željezničar odigrao najlošiji meč u ovoj sezoni, a on je istakao da je Radnik bolja ekipa od Rođenih, što je nedavni rezultat i pobjedu u Mostaru pokazala.

"Osnovni problem u utakmici protiv Veleža je bio u našem pristupu i načinu na koji smo se trebali ponašati u takvoj utakmici. Velež je igrao dobro, imao je htjenje, hrabrost i srce, pokazali su neke odlične nogometne stvari, a mi se nismo prilagodili utakmici koja je tražila potpuno drugi pristup. Ne vjerujem da će se protiv Radnika ponoviti utakmica kao protiv Veleža. Sumnjam da će nam naš sutrašnji protivnik napraviti probleme kao Velež, a iskreno mislim da je Radnik bolja ekipa od Veleža, što je i rezultat iz Mostara pokazao", kazao je Osim.

Medijima se obratio i štoper Plavih Kemal Osmanković koji je rekao da Željo neće imati probleme ako od prve minute uđe maksimalno skoncentrisan.

Kemal Osmanković (Foto: T. S./Klix.ba)
Kemal Osmanković (Foto: T. S./Klix.ba)

"Radnik je uvijek nezgodna ekipa, imaju odličnih igrača, a mi ako budemo pravi i budemo skoncentrisani od početka utakmice, mislim da ne bi trebalo biti problema", kazao je Osmanković.

Susret između Željezničara i Radnika igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 19:30 sati.