Najavio meč
29

Osim: Putovali smo po našoj domovini, a protiv Mladosti će biti teže nego u Kupu BiH

K. H.
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim najavio je predstojeći meč 13. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti rekavši da taj susret neće biti ni sličan onom u okviru Kupa BiH u kojem su Plavi ostvarili pobjedu rezultatom 6:1.

Trener Željezničara na početku je govorio kako je klub iskoristio reprezentativnu pauzu.

"Ne bih rekao da su to bile klasične pripreme, već smo putovali po našoj domovini i igrali protiv klubova s kojim nismo dugo igrali, što opet spada u neke pripreme. Sve je prošlo kako treba, upoznali smo neke dijelove države BiH koje ranije nismo, navijače koji tamo žive i koji navijaju za Želju i u svakom slučaju se bave sportom. Vratili smo se živi i zdravi, bez povreda i nadam se da ćemo nakon utakmice protiv Mladosti moći reći da smo pravilno iskoristili ovaj period", rekao je Osim.

Nakon toga, Osim je govorio o sastavu tima i ekipi koja će igrati.

"Nećemo igrati s istim timom kao u Banjoj Luci. Takmičenje traje 33 kola, a jedna utakmica u 12 kola koju dovodimo u kontekst takmičenja i koja čini ovu ligu dobrom, ne mora ništa temeljito promijeniti", kazao je Osim.

Trener Plavih je rekao da očekuje puno teži meč od onog u Kupu BiH gdje je Željo upisao pobjedu rezultatom 6:1.

"Teško je očekivati da će utakmica biti lagana kao ona u Kupu BiH, Mladost će sada biti ozbiljnija i sumnjam da će biti lako. Njima je svaka utakmica važna u borbi za opstanak, dosta su toga prošli, ali još uvijek imaju šansu da ostanu u ligi. Protiv nas nemaju šta izgubiti i sigurno će rasterećeni pokušati da prikažu što je moguće bolju igru", rekao je Osim.

Susret između Željezničara i Mladosti igra se u subotu od 18:00 sati.