Pobjeda Plavih 5:2
1k

Osim: Ovo je najbolji derbi poslije rata; Musemić: Željo je zasluženo slavio

K. H.
Amar Osim i Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Amar Osim i Husref Musemić (Foto: D. S./Klix.ba)
Treneri Željezničara i Sarajeva Amar Osim i Husref Musemić rekli su nakon utakmice da su Plavi zasluženo ostvarili pobjedu u 119. ligaškom derbiju koji je završen rezultatom 5:2 za tim s Grbavice.

Osim je rekao da ovakva pobjeda nije razlog za euforiju, a pohvalio je igru svojih igrača i rekao da je ovo jako bitno za bh. nogomet.

"Ovo je bila lijepa utakmica, što je jako bitno za bh. nogomet. Nama se večeras sve poklopilo, kada je u pitanju i rezultat i raspoloženi igrači, čitavu utakmicu smo bili dominantniji, ali ja bih zapamtio da je atmosfera bila sjajna i da smo mi ovaj put bili bolji. Ne bih ništa euforisao, ovo je tek sedmo kolo, danas smo bili odlični ali do kraja ima puno. Pokazali smo da se na nas treba računati, ali ćemo vidjeti kako ćemo se nositi s tim", kazao je Osim.

Osim je naglasio da se do kraja prvenstva ima igrati još puno.

"Sve ekipe pri vodstvu se krenu povlačiti, čak i na najvećem nivou. Na kraju je dobro ispalo, mislim da smo zasluženo pobijedili i da je pet golova možda previše, ali smo bili bolji. Do kraja ima da se igra još puno, a ovo je bio najbolji derbi poslije rata", završio je Osim.

S druge strane, Musemić je također rekao da je Željo zasluženo ostvario pobjedu.

"Utakmica je bila dobra, vidjeli smo puno golova u meču u kojem su obje ekipe igrale otvoreno. Mi smo poveli, imali smo priliku igrati pametnije i sigurnije, ali nismo to uradili. Željezničar je sasvim zasluženo pobijedio, bio je bolji i zasluženo je ostvario pobjedu. Da li je rezultat previsok, to uopšte nije bitno", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva dodao je kako se nada da će se povrijeđeni igrači oporaviti nakon pauze koja slijedi.

"Nama u sredini terena nedostaje puno igrača, pokušavamo s nekim rokadama da to popunimo, ali očigledno da u tome danas nismo uspjeli. Nadam se da će se neki igrači nakon pauze vratiti i da će se ovi osvježiti i da ćemo u nastavku prvenstva biti puno drugačiji nego danas", dodao je Musemić.