Trener Željezničara
282

Osim o incidentu u Zenici: Neki me idiot gađao flašom

E. B.
Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim nakon meča u Zenici u kojem je njegova ekipa zabilježila trijumf rezultatom 2:0 bio je u centru pažnje.

Susret četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju prekinut je početkom drugog poluvremena na petnnaestak minuta zbog nemilih scena.

Naime, navijači Čelika su napravili veliku bakljadu, a potom su gađali Osima tvrdim predmetima sa tribina, te je arbitar Elvis Mujić poslao igrače u svlačionicu dok se situacija ne smiri.

"Nisam nikome ništa pokazao danas, a neki me idiot gađao flašom. To je kreten, idiot. Danas Amar nije ništa radio, ni gestikulirao, ni okretao se prema navijačima... Ni izjavama prije utakmice nisam ništa učinio, danas sam bio cvjećka, moja je jedina greška što sam trener Želje. A ako je to greška, onda sam ja kriv. To što me neki idiot gađao i napravio sra*e nisam ja kriv. Nemam problem sa zeničkom publikom, volim doći ovdje igrati, često i pobijedim. Ovo je odlična publika, odličan stadion, veliki klub, poštujem i grad", rekao je Osim.