Polufinale Kupa BiH
0

Osim: Neka bude 1:0, Karačić: Naš cilj je finale

Piše: Edin Isanović
Amar Osim (Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
U okviru polufinala Kupa BiH danas će se odigrati dvije utakmice. Željezničar će na Grbavici dočekati Borac, dok Širokom Brijegu na megdan stiže mostarski Velež.

Sarajevski Plavi, koji brane titulu osvajača Kupa, pokušat će u sudaru sa Banjalučanima doći do prednosti kako bi sa optimizmom otputovali na revanš u grad na Vrbasu. Amar Osim, prvi šef struke, je na konferenciji za novinare rekao kako očekuje povoljan ishod.

“Neće biti puno promjena u timu. U konkurenciji jedino neće biti Jamak zbog kartona, ostali su spremni. Važno je da su igrači imali dovoljno vremena za odmor. Ako govorimo o rezultatu, bili bismo zadovoljni i minimalnom pobjedom od 1:0. Bit će izuzetno važno da nametnemo svoj stil igre”, istakao je Osim.

Južna tribina stadiona Grbavica neće biti otvorena zbog sigurnosnih razloga. S druge strane, u taboru Borca se nadaju da u Dolini ćupova mogu stići do željenog rezultata. Velimir Stojnić, strateg Banjalučana, vjeruje da njegov tim može postići gol.

“Možemo ostvariti povoljan rezultat pred uzvrat”, tvrdi Stojnić.

U drugoj polufinalnoj utakmici Široki Brijeg će na Pecari dočekati Velež. Domaći ističu kako se pobjeda nameće kao imperativ.

“Mi moramo preuzeti ulogu laganog favorita i plasirati se u finale Kupa BiH kako bi nastavili svoj dugogodišnji evropski niz. Bio bih zadovoljan svakom pobjedom bez primljenog gola”, naglasio je prvi šef stručnog štaba tima sa Pecare Branko Karačić.

U Veležu naglašavaju kako će igrati otvoreno i da se nadaju da mogu ostati neporaženi na ovom teškom gostovanju. Ipak, Rođeni svoju šansu za plasman u finale najmasovnijeg takmičenja vide u revašu koji će se odigrati u Vrapčićima.

Parovi i satnica:

Željezničar - Borac 17:00 sati (prijenos na BHT1) Široki Brijeg - Velež 18:00 sati