Remi sa Slobodom
95

Osim nakon ispuštene pobjede: Na kraju smo mogli izgubiti, bili smo loši u odbrani

K. H.
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim bio je vidno nezadovoljan nakon remija njegove ekipe protiv Slobode u kojem su Plavi u 80. minuti imali kontrolu nad utakmicom i vodstvo od 2:1, a onda su primili naivan pogodak i ostali bez pobjede.

Željezničar je u na poluvremenu imao prednost od 2:1, koju su naizgled mirno čuvali u drugom poluvremenu, a onda u deset minuta prije isteka regularnih 90 minuta, Armin Hodžić ulazi s klupe i bukvalno u prvom kontaktu s loptom pogađa za 2:2, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

"Trebamo biti sretni jer smo na kraju uspjeli izvući jedan bod. Kada se pogleda utakmica, vidimo da smo u napadu lagano dolazili u prilike, a odbrana nam je bila, najblaže rečeno, konfuzna. Sloboda je došla i igrala muški, pa im samim tim čestitam na osvojenom jednom bodu", kazao je Osim.

Što se tiče mladog Hodžića koji je direktno s klupe ušao u kazneni prostor kada je Sloboda imala korner, Osim kaže da je ta situacija plod loše reakcije njegove odbrane i golmana.

"Ma dao bi neko drugi gol, bili smo jako loši u odbrani. Nismo bili u ritmu utakmice, to je tako", dodao je strateg Plavih.

Željezničar u sljedećem kolu gostuje u Širokom Brijegu, a nakon toga ih očekuje gradski derbi protiv Sarajeva.