Godišnjica rada
1

Osim: Nadam se da smo ostali normalni nakon godinu dana

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Povodom godišnjice rada Komiteta za normalizaciju danas je u Travniku održana press konferencija na kojoj su o proteklom periodu govorili predsjednik Ivica Osim, potpredsjednici Darko Ljubojević i Elvedin Begić, te generalni sekretar Jasmin Baković, saopćeno je iz Nogometnog saveza BIH.

Druženje sa predstavnicima medija otvorio je predsjednik Osim izjavom u svom stilu:

"Nadam se da smo ostali normalni poslije godinu dana, to je bilo najvažnije“, kazao je Osim.

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković je među najvažnije aktivnosti komiteta u proteklih 12 mjeseci ubrojio zakazivanje Skupštine NSBiH i usvajanje Statuta, nakon čega je ukinuta suspenzija Saveza od strane FIFA-e i UEFA-e.

"Do danas su održana 42 sastanka i sve odluke bile su donesene jednoglasno. Komitet je obezbijedio sponzora Premijer lige, a klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacije. Pokrenuta je inicijative za formiranje Udruge premijerligaša i reorganizacije takmičenja. Komitet je također učinio mnogo na finansijskoj konsolidaciji, smanjenju duga, te je preduzeo određene zakonske mjere prema odgovornim osobama. Također, pokrenuta je reforma administracije, kao i duge aktivnosti koje bi dovele do poboljšanja rada administracije Saveza“, kazao je Baković.

Član komiteta Darko Ljubojević je naglasio, da je Savez bio u teškoj situaciji, ali da je angažovanjem svih ispunjen osnovni cilj - usvajanje Statuta.

"Treba napomenuti da su veliki doprinos u radu komiteta dali i ambasadori Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez. Uspjeli smo vratiti imidž i pozitivnu atmosferu“, kazao je Ljubojević.

Na kraju press konferencije generalni sekretar Baković je uručio prigodne poklone članovima komiteta za njihov doprinos u stabilizaciji stanja u nogometu u našoj zemlji.

Prije press konferencije predsjednik Osim, potpredsjednik Begić i generalni sekretar Baković su bili gosti načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, kao i NSSBK-a, navodi se u saopćenju.