Nogomet
1

Osim: Kući smo "potanki", ne očekujem laku utakmicu

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Menadžer Željezničara Amar Osim je uoči nedjeljne utakmice 25. kola BHT Premijer lige protiv Gradine na Grbavici bio veoma oprezan u izjavama te je rekao da ne očekuje lak posao, iako se radi o protivniku sa začelja tabele.

"Kući dugo nismo odigrali kako valja, činjenica je da smo 'potanki' na Grbavici. S jedne strane, lijepo se vaditi za loše igre protiv posljednjeplasirane ekipe, ali s druge strane, to neće biti laka utakmica. Nadam se da je svima jasno da bez maksimalnog zalaganja ne možemo napraviti ništa. U utakmicu ćemo ući bez taktiziranja, jer Gradinu trebamo pobijediti. Ko od igrača bude razmišljao o Širokom Brijegu i Kupu, protiv Gradine neće ni igrati", izjavio je Osim.

Nastup Samira Bekrića u ekipi Plavih još uvijek je pod upitnikom.

Najbolji strijelac Željezničara Eldin Adilović složio se s Osimom da ekipa treba biti oprezna, ali se nada pokojem golu u mreži Gradine i pobjedi koja će obradovati navijače Željezničara.

"Gol u Prijedoru mi je vratio samopouzdanje nakon promašenog penala protiv Čelika, ali protiv Gradine moramo biti oprezni. Mnoge ekipe su se namučile sa timom iz Srebrenika, a neke su i izgubile bodove. Istina je da kući ne igramo najbolje, ali se nadamo da ćemo protiv Gradine postići pokoji gol, obradovati navijače te preći još jednu stepenicu na putu do titule", kazao je Adilović.

Priznao je da razmišlja i o listi strijelaca. Rekao je da njegovi golovi idu uz pobjede njegovog tima te da bi bilo lijepo vidjeti Plave na prvom mjestu na kraju sezone, kao i njegovo ime na vrhu liste strijelaca.

Utakmica između Željezničara i Gradine se igra u nedjelju od 20:00 sati.