Treneri nakon utakmice
161

Osim: Krenulo je naopako i tako je završilo; Dudić: Ovo je poklon našim navijačima

F. Z.
Amar Osim i Feđa Dudić (Foto: Klix.ba)
Amar Osim i Feđa Dudić (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Velež slavio je večeras na stadionu Grbavica protiv Fudbalskog kluba Željezničar rezultatom 2:0 i tako jesenju titulu prvaka donio ljutom rivalu Plavih Sarajevu.
Amar Osim, trener Željezničara nakon utakmice je pohvalio odličnu partiju golmana Veleža Adnana Bobića.

"Velež je ekipa koja zna šta hoće, drži se plana kako se dogovorilo. Imali su sreću da postignu pogodak iz prve šanse. Golman je odradio neke stvari izvanredno. Naopako je krenulo i tako je završilo. Kampovali smo u šesnaestercu i nismo postigli pogodak, a oni su iz tri šanse postigli dva pogotka. Nismo bili nastrojeni killerski da postignemo pogodak. Žao mi je što smo pokvarili dojam. Imali smo priliku da imamo više bodova. Liga je takva da svako svakoga može pobijediti. Bit će još ovakvih rezultata. Razbranili smo golmana i u jednom trenutku su i naši digli ruke. Ne treba sve dobro što smo uradili u prošloj sezoni baciti pod noge zbog jedne utakmice. Možda se Veležu danas vratilo iz prve utakmice. Mogu im samo čestitati. Ne možemo znati da li bi bilo drugačije da je igrao Štilić", rekao je Osim.

Dudić je istaknuo da je njegova ekipa odigrala borbenu utakmicu.

"Velika tri boda i prizivao sam sreću, pet, šest kola. Najmanje smo danas zaslužili da pobijedimo, imali smo jednu šasnu u prvom poluvremenu i postigli pogodak. Posebno su bili bolji u tom prvom poluvremenu. Zalaganje, htijenje, borba, želja. Ovakvo navijanje gostujućih navijača čuje se samo na utakmicama kada na Grbavici gostuje Sarajevo. Ovo je poklon i navijačima. Idemo zadovoljni na pauzu. Probat ćemo dovesti na pauzi samo kvalitetne igrače, analizirati urađeno i pripremiti se za proljetni dio sezone", rekao je nakon utakmice Feđa Dudić.