Nogomet
0

Osim i Vrba se složili: Bila je ovo čudna i uzbudljiva utakmica

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Amar Osim na konferenciji za medije (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon utakmice sa brojnim preokretima u Plzenu, u kojoj je prvak BiH FK Željezničar postigao tri gola, ali je ipak poražen rezultatom 4:3 protiv Viktorije, menadžer Plavih Amar Osim nije bio nezadovoljan.

Utakmicu na Doosan Areni okarakterisao je kao "prilično čudnu" i objasnio da iako postoji razlika u kvaliteti ove dvije ekipe, pokazalo se da rezultat ne mora biti u skladu s tom razlikom.

"Zadovoljni smo rezultatom jer smo dali tri gola protivniku koji nije tako često primio toliko golova. S druge strane, primili smo četiri gola. S obzirom na onoliki broj šansi iz prvog dijela, četiri gola su sasvim OK. Nama je drago što ćemo imati dobar ambijent u drugoj utakmici", istakao je Osim na konferenciji za novinare upriličenoj po završetku meča.

"Kad igraš protiv ekipe koja je jača trebaš imati sreće, biti jako borben, igrati na maksimumu i biti jako efikasan. Nažalost, inače nismo tako efikasni", dodao je menadžer Željezničara.

Na pitanje da li je u svojoj karijeri doživio sličnu utakmicu, odgovorio je: "Jesam, bio sam u trener u Japanu, a tamo su ovakve tekme češće nego u Evropi".

Osim je uvjeren da su Željine šanse sada veće nego prije.

"Prije prve utakmice imali smo tri posto šansi, sad imamo šest posto. Bez obzira što ćemo kući igrati i u drugačijem ambijentu, oni su i dalje veliki favoriti. U revanšu će biti 30 puta navijača više nego danas, ali, nažalost, navijači ne igraju", kazao je na kraju Osim.

Trener domaćin Pavel Vrba složio se da je utakmica bila "čudna i uzbudljiva" i poručio da Viktoriju očekuje izuzetno težak revanš u Sarajevu.

"Ipak, i dalje vjerujemo u naš uspjeh", izjavio je Vrba.