Nogomet
13

Osam razloga za zabrinutost, najveći razlog Džekina povreda

Piše: A. D.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Osim Vedada Ibiševića, Josipa Kvesića, Sejada Salihovića i Seada Kolašinca, koji se zbog povreda nisu našli na spisku selektora Safeta Sušića za nedjeljni meč u Haifi, niz reprezentativaca Bosne i Hercegovine ima probleme sa minutažom u svojim klubovima.

Ognjen Vranješ posljednji meč odigrao je još prije pola godine, a na klupi je sve češće i rezervni golman Jasmin Fejzić. Mensur Mujdža ponovo nije konkurisao za tim, Tino Sven Sušić nije igrao zbog povrede, dok je meč Werdera sa klupe odgledao Izet Hajrović.

Muhamed Bešić ponovo je presjedio meč Evertona, a Sanjin Prcić je igrao svega 20 minuta za Rennes. Ipak, ono što najviše brine navijače Bosne i Hercegovine je povreda Edina Džeke. Dijamant je igru u remiju Građana protiv QPR napustio samo četiri minuta nakon što je ušao. Pozitivna vijest je odlična forma Miralema Pjanića koji je bio dvostruki asistent u trijumfu Rome.

Asmir Begović (Stoke City) – Stoke je kao gost porazio Tottenham rezultatom 2:1. Asmir je dobro obavio svoj posao, a dobio je i javnu opomenu.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Aalen je zakovan za dno tabele u Cvajti sa svega 10 bodova. Posljednji u nizu poraza nanio im je FSV Frankfurt koji ih je porazio kao gost rezultatom 1:0. Jasmin Fejzić meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ratko Dujković (Zrinjski) – Nakon remija sa Čelikom Zrinjski je kao gost minimalnim rezultatom porazio Olimpic. Značajan doprinos važnom trijumfu dao je i Ratko Dujković koji je zdobio javnu opomenu.

Ognjen Vranješ (Pribram) – Pribram i Teplice su remizirali, a Vranješ ponovo nije konkurisao za tim.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim) – Najljepšu utakmicu u kolu za nama u Bundesligi odigrali su Hoffenheim i Koln. Trijumfovali su gosti rezultatom 4:3. Ermin je počeo meč, ali je u 70. minutu zamijenjen zbog lakše povrede.

Toni Šunjić (Kuban Krasnodar) – Sjajne partije nastavio je pružati Kuban Krasnodar, ali i naš reprezentativac Toni Šunjić. Savladan je Ural na gostovanju minimalnim rezultatom, a Toni je igrao svih 90 minuta. Svega jedan bod dijeli Kubana od druge pozicije na kojoj se trenutno nalazi CSKA Moskva.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen) – Bayer i Mainz podijelili su bodove, a povratnik među Zmajeve odigrao je svih 90 minuta.

Avdija Vršajević (Hajduk) – Odigrao je svih 90 minuta u domaćem trijumfu Hajduka nad Osijekom rezultatom 2:1.

Mensur Mujdža (Freiburg) – Ponovo nije konkurisao za tim Freiburga koji je u subotu porazio Schalke rezultatom 2:0.

Gojko Cimirot (Sarajevo) – Odigrao je svih 90 minuta u domaćoj pobjedi Sarajeva nad Vitezom rezultatom 1:0.

Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna) – Deportivo je otkinuo bod na gostovanju kod Cordobe, a Haris je ponovo meč započeo od prvog minuta. Zamijenjen je petnaest minuta prije kraja.

Senad Lulić (Lazio) – Nebeskoplavi su ovog puta upisali poraz na gostovanju kod Empolija rezultatom 2:1. Senad je odigrao svih 90 minuta.

Miralem Pjanić (Roma) – Roma je bez problema porazila Torino na svom Olimpicu rezultatom 3:0. Prvo ime susreta bio je dvostruki asistent Miralem Pjanić.

Izet Hajrović (Werder Bremen) – Werder je u subotu ostvario prvi domaći trijumf u sezoni, i to protiv Stuttgarta rezultatom 2:0. Izet Hajrović nažalost nije ulazio u igru.

Goran Zakarić (Široki Brijeg) – Odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Širokobriježana nad Slavijom rezultatom 2:0.

Sanjin Prcić (Rennes) – Rennes je minimalnim rezultatom porazio Lorient na domaćem terenu, a Prcić je u igru ušao u 73. minutu.

Anel Hadžić (Sturm Graz) – Tim iz Graza iznenadio je drugoplasirani Wolfsberger pobijedivši ga kao gost rezultatom 2:0. Hadžić je odigrao svih 90 minuta zaradivši javnu opomenu.

Tino Sven Sušić (Hajduk) – Zbog povrede Sušić nije konkurisao za meč protiv Osijeka igran u subotu.

Muhamed Bešić (Everton) – Remi Evertona i Sunderlanda Bešić je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Edin Višća (Istanbul) – Zamijenjen je u samom finišu utakmice protiv Besiktasa u kojoj je njegov klub poražen rezultatom 2:1.

Edin Džeko (Manchester City) – U remiju Građana protiv QPR-a kapiten Zmajeva u igru je ušao u 64. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije uz bolnu grimasu na licu napustio teren. Nadamo se da povreda nije ozbiljna i da će Džeko igrati u nedjelju u Haifi.