La Liga
37

Osam pogodaka na Benito Villamarinu, Real Madrid savladao Betis

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U pretposljednjem susretu 24. kola španske La Lige ekipa Real Madrida u sjajnom meču savladala je Real Betis, a utakmica puna preokreta na kraju je završena pobjedom Kraljevskog kluba rezultatom 5:3.

Sjajan meč na stadionu Benito Villamarin otvorio je Marco Asensio u 11. minuti kada dovodi Real Madrid u vodstvo, a nakon toga domaći igrači u potpunosti su preuzeli kontrolu nad igrom.

Ekipa Betisa punih 20 minuta vršila je sjajan presing na posljednju liniju ekipe iz Madrida, a nakon nekoliko propuštenih prilika, Mandi je u 33. minuti nakon centaršuta Joaquina iz kornera poravnao na 1:1.

Samo četiri minute bile su dovoljne domaćoj ekipi da stigne u vodstvo, a ovaj put defanzivac gostiju Nacho postigao je autogol nakon što je Navas kratko odbio šut igrača Betisa.

U drugom poluvremenu ekipa Zinedinea Zidanea od prve minute krenula je po preokret, a ofanzivna igra isplatila im se već u 50. minuti kada Ramos postiže pogodak za 2:2. Nakon toga, igra Betisa se raspala i Real je do 65. minute postigao još dva pogotka preko Asensija i Ronalda čime su stigli na korak do pobjede.

Finiš meča gledaocima na stadionu nije priuštio zanimljiv meč, sve do 85. minute kada rezervista Leon postiže treći pogodak za Betis, ali je na drugoj strani odmah uzvratio također rezervista Karim Benzema koji u 92. minuti postavlja konačnih 5:3.

Tabela: