Liga prvaka
3

Osakaćeni Tottenham protiv "čuda" iz Njemačke, Atalanta nastavlja evropski san

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U srijedu su na rasporedu druge dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Tottenham i Leipzig te Atalanta i Valencija.

Tottenham - Leipzig

Tottenham će prvi meč osmine finala dočekati s velikim igračkim problemima nakon što je trener ovog kluba Jose Mourinho ostao bez Sona koji se povrijedio u meču protiv Aston Ville.

Ipak, Tottenham je u dobroj seriji rezultata i posljednji meč izgubili su još 11. januara od Liverpoola, da bi nakon toga upisali pet pobjeda i dva remija, uključujući i trijumf protiv Manchester Cityja na svom terenu.

S druge strane, Leipzig je izgubio prvo mjesto na tabeli Bundeslige i trenutno se nalazi na drugom mjestu iza Bayerna, a bit će zanimljivo vidjeti koliko mogu u Ligi prvaka i da li mogu napraviti problem prošlogodišnjem finalisti.

Vjerovatni sastavi:

Tottenham: Lloris; Aurier, Sánchez, Alderweireld, Tanganga; Winks, Ndombélé; Bergwijn, Alli, Lo Celso; Lucas

Nedostaju: Kane, Sissoko i Son

Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Klostermann, Halstenberg, Angeliño; Laimer, Haidara; Forsberg, Sabitzer; Werner, Schick

Nedostaju: Adams, Kampl, Konaté, Orban i Upamecano

Atalanta - Valencia

"Boginja" iz Bergama ove sezone koristi svaku priliku da pokaže da nije tim koji je u prošloj godini dočekao samo "svojih pet minuta", pa su tako nakon historijskog plasmana u Ligu prvaka uspjeli proći i grupnu fazu i svoje mjesto pronaći među 16 najboljih ekipa Evrope.

Atalanta je u dobroj seriji rezultata i u posljednje četiri utakmice nisu zabilježili poraz, odnosno imali su tri pobjede i jedan remi, a Ligu prvaka dočekat će nakon važne pobjede u Seriji A protiv Rome rezultatom 2:1 kojom su učvrstili četvrto mjesto na tabeli.

S druge strane, Valencija je izgubila od Granade i ispala iz Kupa Kralja, nakon čega su izgubili od Getafea u gostima rezultatom 3:0 i potom su remizirali s Atletico Madridom. Šišmiši se trenutno nalaze na razočaravajućem sedmom mjestu u La Ligi, a mečevi u Ligi prvaka idealna su prilika da se iskupe svojim navijačima.

Valencia je pomalo i neočekivano prošla u grupnoj fazi Lige prvaka nakon što su u posljednjem meču uspjeli pobijediti Ajax u posljednjem meču, čime su izbacili prošlogodišnjeg polufinalistu i osigurali meč s Atalantom.

Vjerovatni sastavi:

Atalanta: Gollini; Tolói, Palomino, Djimsiti; Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens; Gómez, Iličić; Zapata

Valencia: Doménech; Gayà, Diakhaby, Mangala, Wass; Parejo, Kondogbia, Ferrán Torres, Soler; Guedes, Maxi Gómez

Nedostaju: Florenzi, Coquelin, Lee, Rodrigo, Garay, Piccini, Vallejo i Gabriel

Upitni: Gameiro, Cheryshev i Cillessen