Nogomet
0

Oruč: Pobjedom protiv Radnika ćemo se zahvaliti navijačima

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Uoči posljednjeg, 30. kola BHT Premijer lige, u kojem Sarajevo dočekuje ekipu Radnika, pomoćni trener Bordo tima, Abdulah Oruč, najavio je pobjedu Divova, kojom će se igrači i stučni štab zahvaliti vjernim navijačima za podršku s tribina ove sezone.
Abdulah Oruč (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Abdulah Oruč (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Prije svega očekujemo dobru nogometnu predstavu u kojoj želimo pobijediti i na taj način se oprostiti od navijača i zahvaliti im se na podršci tokom ove sezone", kazao je Oruč uoči rezultatski beznačajne utakmice protiv Radnika, koja se igra u njedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase od 17 sati.

Zanimljivo, u nedjelju će se na Koševu odigrati čak četiri utakmice. U 11 sati je na rasporedu utakmica U17 ekipa Sarajeva i Željezničara, a u 13 sati počinje susret U19 timova vječitih rivala u okviru 27. kola Omladinske Premijer lige BiH, čiji je član napadač Alem Plakalo.

"U utakmici protiv Željezničara ćemo učiniti sve kako bismo pobijedili i tako se približili osvajanju titule prvaka BiH", izjavio je Plakalo.

Četvrta utakmica je dio projekta saradnje BiH i Malezijskog federalnog sportskog savjeta, koji je za koordinatora izabrao kompaniju BIogrowhealth. U toj utakmici će se sastati U11 ekipa FK Sarajevo te U11 reprezentacija Malezije, koja će boraviti u našoj zemlji od 24. do 28. maja. Susret počinje u 15 sati. Cilj saradjne je povezivanje i uspostavljanje direktnih kontakata odgovarajućih institucija dviju prijateljskih zemalja. Stručni saradnik kompanije Biogrowhealth je obavio razgovore sa Olimpijskim Komitetom BiH, NSBiH, FASTO, FK Sarajevo i FK Željezničar s ciljem identificiranja oblika potencijalne sportske i sportsko-turističke saradnje.

Alem Plakalo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Alem Plakalo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

U19 ekipa FK Sarajevo je ove sedmice učestvovala na Internacionalnom kupu "Dourges 2013" u Francuskoj, na kojem je osvojila drugo mjesto. Bordo tim je do finala stigao bez poraza, ali je trofej pripao ekipi Bruggea, koja je slavila rezultatom 6:1. Najboljim igračem turnira je proglašen mladi igrač Sarajeva Alem Plakalo.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatom i priznanjem za najboljeg igrača turnira. Potrebne su nam ovako jake utakmice koje će nam koristiti u budućnosti", kazao je Plakalo.