Nakon meča
29

Ornek zadovoljan trećom pobjedom u Zenici, trener Zvijezde 09 čestitao domaćinu

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su rezultatom 2:0 savladali Zvijezdu 09 i time upisali treću domaću pobjedu bez primljenog gola. Treneri obje momčadi nakon utakmice su kazali da su domaćini zasluženo slavili.

Trener Zvijezde 09 Milan Đuričić je kazao da je Čelik danas pokazao kvalitet, ali da je razočaran efikasnošću svog golmana.

"Mislim da je utakmica bila ne mnogo sadržajna, ali je imala svoju dinamiku. Ne sjećam se kad sam izgubio utakmicu bez ijedne intervencije golmana. Imali smo posjed lopte, ali je Čelik pokazao da ima kvalitet i da iz vrlo brzih šansi daje golove. Po meni su zasluženo pobijedili, ali imam utisak da moj golman nije imao nijednu intervenciju, a izgubili smo s dva primljena gola", kazao je Đuričić te dodao da nije sramota što su izgubili u Zenici gdje je Čelik imao sjajnu podršku s tribina.

Trener Čelika Adnan Ornek je izjavio da su očekivali težak meč i kvalitetnog protivnika, što su danas i dobili u Zenici, ali da su uz dobru formaciju igre uspjeli postići dva veoma značajna gola.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Znali smo da nas čeka težak meč i kvalitetan protivnik, a naša prednost je domaći teren i navijači koji nam daju podršku. Mi nikako ne smijemo zaboraviti da smo skroman tim. U ovih sedam dana smo odigrali tri utakmice i ostali smo neporaženi. Naši igrači se zaista mnogo bore, a mi smo napravili nekoliko izmjena u ovim utakmicama što nam je koristilo", kazao je Ornek te dodao:


"Mislim da smo odradili dobar posao i da zaslužujemo mnogo veću podršku navijača ovog grada".

Na kraju je još dodao da se nada da će napad Čelika uskoro proraditi i da će njihova efikasnost na terenu biti veća.