Zadovoljan igrom
94

Oremuš debitovao pogotkom: Pokazali smo da se Sarajevo nije uplašilo Celtica

K. H.
Nogometaš Sarajeva Mirko Oremuš na debiju u Bordo dresu postigao je pogodak protiv slavnog Celtica u porazu njegove ekipe rezultatom 3:1 u prvom meču 1. pretkola Lige prvaka.

Oremuš je na najbolji mogući način iskoristio gužvu u petercu gostiju i u 29. minuti pogodio je za vodstvo Sarajeva i veliko slavlje na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", ali slavlje navijača Bordo tima trajalo je samo šest minuta pošto je Celtic brzo stigao do poravnanja.

U drugom poluvremenu Škoti su pokazali da su nivo iznad bh. prvaka, a golovima Edouarda i Sinclaira stigli su do pobjede od 3:1. Nakon meča, Oremuš je istakao zadovoljstvo što su on i njegovi saigrači odigrali jednu veoma kvalitetnu utakmicu.

"Sretan sam što sam u prvoj utakmici postigao pogodak. Igrali smo protiv dobre, klasne ekipe, koja svake godine igra grupnu fazu Lige prvaka i jako sam zadovoljan onim što smo pokazali i kako smo odgovorili. Očekivali smo da će oni biti tim koji dominira, mi smo prijetili iz kontranapada i najbitnije, pokazali smo da se nismo uplašili i da smo dobro igrali protiv Celtica. Stajali smo dobro, ali utakmicu je odlučio individualni kvalitet koji oni imaju", kazao je Oremuš.

Nakon toga, on je rekao da će u uzvratu u Škotskoj biti još teže, ali da će to biti jedno dobro iskustvo za njega i njegove saigrače.

"Sigurno će biti teže nego večeras, oni će se još bolje osjećati, ali to će biti sjajno iskustvo za nas. Moramo pristupiti kao i večeras i pružiti što bolju utakmicu", kazao je strijelac jedinog pogotka za Bordo tim.

Uzvratni susret na Celtic Parku u Glasgovu igra se 17. jula s početkom u 20:45 sati.