Pred finale Lige prvaka
71

Optimistični Van Dijk poručio: Liverpool u naredne tri utakmice želi osvojiti tri trofeja

Klix.ba
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk rekao je da on i njegovi saigrači imaju cilj da u naredne tri utakmice osvoje isto toliko trofeja.

Liverpool će u subotu u Madridu igrati finale Lige prvaka protiv Tottenhama, a upravo taj meč jedina je misao svih igrača Jurgena Kloppa i prema riječima Van Dijka, niko u timu ne razmišlja o nedavno izgubljenoj trci za titulu prvaka ili finalu Lige prvaka prošle godine u kojem su poraženi od Real Madrida.

"Ne razmišljamo o tome kako smo izgubili titulu prvaka u Premiershipu ili finale Lige prvaka prošle godine jer to u ovom trenutku nije vrijedno spomena. Jedina misao svih nas je da finale protiv Tottenhama odigramo što je moguće bolje", rekao je Van Dijk.

Nakon toga, ovaj sjajni defanzivac kazao je da Liverpool u naredne tri utakmice želi osvojiti isto toliko trofeja. Ukoliko osvoje Ligu prvaka, oni će igrati UEFA-in Superkup početkom sljedeće sezone, a svakako ih očekuje i utakmica Community Shielda protiv Manchester Cityja.

"Imamo cilj, a to je da osvojimo tri trofeja u naredne tri utakmice. Ukoliko osvojimo Ligu prvaka, igrat ćemo UEFA-in Superkup, a očekuje nas i susret protiv Manchester Cityja u okviru Community Shielda", kazao je Van Dijk.

Zanimljivo, trener Liverpoola Jurgen Klopp još uvijek nije osvojio nijedan trofej na klupi Redsa, ali u naredne tri utakmice, ukoliko ih bude igrao, može u potpunosti promijeniti tu sliku.

Van Dijk je proglašen za najboljeg igrača Premiershipa u nedavno završenoj sezoni, a njegov transfer iz Southamptona na Anfield ispostavio se kao pravi potez Redsa s obzirom na to da je ovaj igrač odbranu Liverpoola učinio jednom od najboljih u Evropi.