Osmina finala LP
16

Oprezno i bez mnogo prilika na San Paolu: Napoli - Barcelona 1:1

F. Z.
Griezmann pogodio na San Paolu (Foto: EPA-EFE)
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Napolija dočekali su večeras na stadionu San Paolo u prvom susretu osmine finala Lige prvaka ekipu Barcelone, a susret je završen rezultatom 1:1.

U prvom Messijevom susretu na stadionu San Paolo nismo vidjeli mnogo prilika u prvih 45 minuta igre. Nakon 30 minuta gotovo da i nije bilo prilika. Messi je loše šutirao na samom otvaranju utakmice, dok je na drugoj strani Ter Stegen bez problema zaustavio udarac Mertensa.

Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)

Barcelona je više imala loptu u svojim nogama, ali nije stvorila nijednu dobru priliku pred golom Ospine. Prednost Napoliju donio je Mertenes u 30. minuti susreta. Zielinski je pronašao Belgijanca na vrhu šesnaesterca, a Mertens je sjajnim udarcem matirao nemoćnog Nijemca na golu Katalonaca.

Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)

Do kraja prvog poluvremena domaćin je mogao postići još jedan pogodak, ali je Manolas bio neprecizan pa su Napolitanci na odmor otišli uz vodstvo rezultatom 1:0.

U 49. minuti susreta Sergio Busquets je faulirao Mertensa, a Belgijanac je tri minute kasnije morao napustiti igru zbog povrede. Vezni nogometaš Barcelone neće igrati u revanšu zbog žutih kartona.

Barcelona je do izjednačenja došla u 57. minuti susreta. Busquets je sjajno pronašao Semeda, a Portugalac asistira Griezmannu koji bez mnogo problema trese mrežu Ospine.

Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Napoli - Barcelona (Foto: EPA-EFE)

Četiri minute kasnije Napoli je mogao doći do novog vodstva. Milik je sjajno uposlio Callejona, a udarac Španca sjajno zaustavlja Ter Stegen. U 84. minuti susreta pokušao je Insigne, ali je loše šutirao nakon sjajnog dodavanja Zielinskog.

Arturo Vidal je u 89. minuti dobio dva žuta kartona, jedan zbog prekršaja, a drugi nakon sukoba s Ruijem i nakon Busquetsa Barcelona je izgubila još jednog nogometaša za revanš. U samoj završnici susreta povrijedio se i Pique, a zamijenio ga je Lenglet. Susret na San Paolu završen je rezultatom 1:1.

Revanš susret igra se 18. marta na stadionu Camp Nou u Barceloni.