Džeko u formi pred Brazil
0

Opet skepticima začepio usta u utakmici sa Blackburnom

Piše:E. Isanović
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko definitivno se nalazi u dobroj formi pred prijetaljski okršaj naše reprezentacije sa Brazilom. U utakmici protiv Blackburna bile su mu dovoljne samo dvije minute da skepticima začepi usta.

Kada je ulazio Etihad ga je pozdravio iz dubine utrobe. Vjerovatan su navijači Cityja svjesni da naš reprezentativac treba imati veću minutažu kod Mancinija.

Samo 120 sekundi bilo je dovoljno da postigne efektan pogodak. Njegov gol povećao je vodstvo i značio je pobjedu i tri nova boda za Građane. Značio je konačan dokaz "nevjernim Tomama“ da je njegovo dovođenje bio pravi potez.

Pogoci protiv Porta u Evropskoj ligi i Blackburna u engleskom prvenstvu pokazali su da je u dobroj formi pred dvoboj BiH – Brazil.

Inače, Edin je ljubimac Cityjevih navijača. Mora mu se priznati da je od dolaska u kolijevku nogometa i Manchester učinio sve da bi dokazao svoju profesionalnost. Niti jednim disonantnim komentarom, niti jednim neprimjerenim potezom nije na sebe navukao ljutnju navijača.

Posljednja dva susreta poslužila su mu da se na trijumfalan način vrati na tron. Vidjeli smo Džeku koji se žrtvovao za ekipu. Kada je bilo neophodno vraćao se u odbranu i pomagao u odolijevanju napada suparnika.

Posljednjim nastupima Džeko je definitivno zatvorio usta onima koji su ga kritizirali. Trenutno je šesti strijelac Premiershipa sa 13 postignutih golova, premda je u odnosu na konkurenciju imao manju minutažu.

Napadač Zmajeva često je isticao: "Moj je zadatak da dajem golove“. Tako i bi...

Vjerujemo kako će nastaviti seriju protiv Brazila u utorak.