Nogomet
0

Opasnost za PSG, Thiago Silva upitan za Barcelonu

Totalsport
Thiago Silva (Foto: AFP)
Thiago Silva (Foto: AFP)
Subotnji meč 31. kola francuskog Le Championnata, kada je PSG gostovao kod Rennesa i slavio s 2-0, nije odigrao vrlo važni odbrambeni igrač pariske ekipe, Thiago Silva.

Trener Carlo Ancelotti je poslije te pobjede objasnio francuskim novinarima da je izbjegao rizik postavljanja Brazilca u ekipu jer je pretrpio neugodan udarac u koljeno na prvom četvrtfinalnom meču Lige prvaka protiv Barcelone (2-2).

No, prema navodima Ancelottija, ali i iz pariskog kluba, Thiago Silva još uvijek osjeća posljedice tog udarca, te je sve ove prethodne dane s vrlo slabim intezitetom obavljao treninge.

Tako je pod priličnim upitnikom njegov nastup na Camp Nou u srijedu, kada se igra uzvratna utakmica Barce i PSG-a. Neigranje Thiaga Silve sigurno bi bio veliki minus u igri Parižana, a da ga cijene i u katalonskoj ekipi objašnjava njihov interes da u skoroj budućnost baš taj igrač pojača odbrambene redove Barcelone.

Ipak, L'Equipe je naveo da će u klubu biti sposobni dovesti Brazilca u stanje da ipak odigra ovu izuzetno bitnu utakmicu za svoju ekipu.