Prvo kolo
84

Omladinska Liga prvaka: Željezničar remizirao u gostima kod Ludogoreca

Piše: E. B.
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Juniorska ekipa Željezničara je gostovala u bugarskom Razgradu kod Ludogoreca u prvom kolu Omladinske Lige prvaka, gdje je remizirala rezultatom 1:1.

U veoma uzbudljivom i otvorenom meču na terenu Akademije Ludogoreca na kraju su više razloga za zadovoljstvo imali juniorski prvaci Bosne i Hercegovine koji su ostvarili povoljan rezultat pred revanš.

Na početku susreta Ludogorec je imao dvije velike prilike, ali je Dujmović sjajno odbranio šuteve Kovačeva iz 12., te Milkova iz 15. minute.

U 20. minuti Mujagić je snažno šutirao, a golman domaće ekipe Damjanov je loptu odbio u korner. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Hajdarević koji je šutirao sa 20 metara, ali je Damjanov sjajno odbranio.

U 53. minuti Ludogorec je imao stopostotnu priliku za pogodak. Najprije je Kovačev šutirao, Dujmović je odbranio a na loptu je natrčao Dost, ali je nije uspio ubaciti u mrežu.

Osmanović je potom zaprijetio na drugoj strani, ali je Damjanov odbranio njegov udarac.

Prvi pogodak na meču postigao je Ajdin Mujagić glavom u 70. minuti na asistenciju Eldara Šehića iz kornera. Mujagić je i prije dvije godine bio strijelac u Omladinskoj Ligi prvaka kada je Željezničar u dvomeču ispao od Salzburga s ukupnih 5:2.

Željezničar je uspješno odolijevao napadima bugarskog prvaka sve do 88. minute kada je Minčev pogodio za konačnih 1:1.

Za Željezničar su igrali: Dujmović, A. Šehić (od 90+1. Zilić), Velić, Dubačkić, Beširević, Hajdarević, Osmanović (od 82. Nuhanović), E. Šehić (od 88. Mujarić), Dacić, Žerić, Mujagić.

Revanš je na rasporedu 18. oktobra na Grbavici, a u slučaju da Željezničar prođe dalje u drugom kolu će igrati protiv pobjednika dvomeča Dinamo Bukurešt – Lokomotiva Zagreb. U prvom meču hrvatski klub je slavio rezultatom 2:0 u gostima.