Nogomet
0

Olympiacosov predsjednik mora na sud

Totalsport
Vangelis Marinakis, predsjednik nogometnog kluba Olympiacos, dobio je sudski poziv zbog nasilja na sportskom borilištu koje se dogodilo u subotnjem derbiju protiv najvećeg rivala Panathinaikosa.

Olympiacos je tada kao domaćin u Pireju pobijedio najvećeg rivala Panathinaikosa s 2-1, te mu pobjegao na vrhu tabele na 10 bodova razlike. No, u prvom planu opet nije bio nogomet, već navijački neredi.

Desetine domaćih navijača su nakon posljednjeg sučevog zvižduka provalili na teren, praveći nered i udarajući igrače Panathinaikosa. Vangelis Marinakis, predsjednik Olympicosa, ujedno i prvi čovjek grčke nogometne Superlige, dobio je obavijest da će pred sudom morati odgovarati za divljaštvo navijača, ali još nije određen datum kada će morati u sudnicu.

Prema grčkim zakonima, incidenti i nasilja na sportskim borilištima procesuiraju se na sudu. Najčešće se za spomenute prekršaje izriču kazne odigravanja utakmica pred praznim tribinama.

Dodajmo kako je Panos Bitsaxis, glavni tajnik za sport u vladi Grčke, zatražio je od nacionalnih saveza da se skorašnji košarkaški i odbojkaški derbiji najvećih rivala odigraju bez prisustva najžešćih navijača oba kluba. Tačnije, predložio je da se za polufinalnu utakmicu grčkog odbojkaškog kupa između Olympicosa i Panathinaikosa, te za finale košarkaškog kupa četiri dana kasnije, ulaz dopusti samo školskoj djeci!