Nogomet
0

Olympiacos propustio priliku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako su u dvoboju petog kola H skupine Lige prvaka izgubili na Emiratesu od Arsenala 2-0, nogometaši Standarda iz Liegea još uvijek imaju priliku kao drugi u skupini proći u osminu finala.

U dvoboju posljednjega, šestog kola moraju na svom terenu pobijediti AZ Alkmaar, nizozemski sastav koji se u toj utakmici jedino bori za nastavak natjecanja u Europa ligi. Dogodi li se to, mogli bi istisnuti s drugog mjesta grčki Olympiacos, koji im sada bježi tri boda (7-4) jer imaju bolji omjer u odnosu na Atenjane u dvama uzajamnim ogledima (2-0 za Belgijce u Liegeu, 2-1 za Grke u Ateni).

Sve će se to dogoditi pod uvjetom da sigurni Arsenal pobijedi Olympiacos u Ateni. Grci, dakle, imaju još uvijek sve u svojim rukama.

U Alkmaaru je nizozemski prvak odigrao 0-0 s Grcima upisavši i treći remi u skupini.

Sastav Arsenala slavio je bez doprinosa Eduarda da Silve, koji je cijeli tok utakmice odgledao s klupe za rezervne igrače. Umjesto njega u napadu je priliku dobio 20-godišnji Meksikanac Carlos Vela.

Samir Nasri donio je nakon pogreške domaćeg braniča domaćima vodstvo u 35. minuti. Brazilac Denilson postavio je konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Pucao je s preko 30 metara i gol definitivno ide na dušu gostujućem golmanu Bolatu.

Liga prvaka, skupina H, 5. kolo:

AZ - Olympiacos 0-0 Arsenal - Standard 2-0 (Nasri 35, Denilson 45+2)

Poredak: 1. Arsenal 13, 2. Olympiacos 7, 3. Standard Liege 4, 4. AZ Alkmaar 3.