Nogomet
191

Olimpicovi Brazilci Hugo i Stefan vole Sarajevo i ćevape, ali ne i sarajevsku zimu

Piše: D. B.
FK Olimpic u svojim redovima ima dva Brazilca, a to su Hugo Alexandrino Souza i Stefan Figueiredo Pereira. S njima smo razgovarali o tome kako se snalaze u novoj sredini, šta je to što im se posebno sviđa, a govorili su i o očekivanjima koja imaju kada je riječ o nastavku takmičenja u Premijer ligi BiH.
Hugo Alexandrino Souza (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Hugo Alexandrino Souza (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Dvadesetpetogodišnji brazilski krilni nogometaš Hugo Alexandrino Souza rođen je 24. juna 1989. godine u Ilheusu. U Brazilu je bio član Colo Cola i Bahije de Feira, nakon čega je stigao u BiH i potpisao za Široki Brijeg u januaru prošle godine. Nakon nekoliko mjeseci je napustio Širokobriježane i potpisao za Olimpic. U razgovoru za portal Klix.ba je rekao da mu je lijepo u Sarajevu, a otkrio je i koje jelo najviše voli. Zanimljivo, kada smo ga pitali da li možemo razgovarati s njim na engleskom jeziku, Hugo je uz osmijeh odgovorio: "Ne govorim engleski, može bosanski".

I zaista, nogometaš Olimpica je, uz malo pomoći, na bosanskom jeziku podijelio svoje utiske o ekipi i novom okruženju.

"Dobro mi je u Sarajevu, ali je veoma hladno zimi. Ipak, lijepo se osjećam, u dobroj sam ekipi, slažem se sa igračima i ljudi oko mene su zaista dobri. Kada mi je potrebna pomoć, svi to rado učine. Sarajevo volim i zbog ćevapa, mnogo su mi se svidjeli. U Sarajevu živim sam, a moja djevojka živi u Velikoj Kladuši", izjavio je Hugo.

On smatra da Olimpic može i do prvog mjesta na proljeće.

"Naša ekipa je četvrta na tabeli i radi ozbiljno. Želimo ostvariti što više pobjeda, vjerujem da možemo osvojiti titulu", rekao je Hugo.

Stefan Figueiredo Pereira (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Stefan Figueiredo Pereira (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Drugi Brazilac u redovima Olimpica je Stefan Figueiredo Pereira. On dolazi iz grada Brumada, ima 26 godina i igra na poziciji ofanzivnog veznog. U karijeri je nastupao za brazilske klubove Camacari, Juazeiro Emreendimentos Esportivos, Jacuipense, rumunski Rapid Bukurešt te švicarski Citizen, a u Olimpic je stigao prošlog mjeseca. Baš kao i njegov zemljak Hugo, Stefan uživa u Sarajevu.

"Dobro mi je u Olimpicu, vrijedno radimo i pripremo se za nastavak sezone. Sarajevo je lijep grad i sretan sam ovdje. Hrana je odlična, svidjelo mi se sve što sam probao. Ne znam šta možemo napraviti u ligi, ali se nadam što boljoj poziciji. S obzirom na poziciju, možda možemo biti i šampioni", kazao je Stefan.