Nogomet
4

Olimpic i dalje u krizi, Zrinjski pobijedio 3:0 na Koševu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 16. kolo Premijer lige BiH Olimpic je na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostio ekipu Zrinjskog. Plemići su pobijedili rezultatom 3:0.

U prvim minutama utakmice između Olimpica i Zrinjskog nije bilo uzbuđenja, a prvu priliku na utakmici imali su gosti. Mešanović se našao u idealnoj situaciji, ali je promašio gol Olimpica sa samo nekoliko metara.

Doomaći su uzvratili u 22. minuti nakon kornera koji je izveo Muharemović, u šesnaestercu je skočio Hadžić i uputio udarac glavom, no, nije bio precizan. U 27. minuti se Mešanović povrijedio, pa je umjesto njega zaigrao iskusni Kordić.

Plemići su novi priliku propustili u 27. minuti, Blaić je probio po desnoj strani i ubacio loptu za Zakarića, koji je šutirao loše.

Nešto bolja igra Zrinjskog se isplatila u 43. minuti kada su Plemići poveli autogolom stopera Olimpica Regoja. U finišu prvog dijela se ukazala nova prilika za Zrinjski i to preko Stojanovića, ali je lopta nakon njegovog udarca završila pored gola.

Zrinjski je nakon prvog poluvremena imao minimalno vodstvo protiv Olimpica.

Početkom drugog poluvremena je Olimpic krenuo ofanzivnije ka golu Zrinjskog u namjeri da što prije dođe do izjednačenja, a Zrinjski se opredijelio za kontre.

Igrala se 67. minuta kada je Muharemović izveo slobodan udarac gotovo s ruba šesnaesterca, ali je šutirao loše. Pet minuta kasnije je Hudićev udarac izblokirala odbrana Zrinjskog.

Redale su se šanse za Olimpic, Karić je šutirao sa 16 metara, no, ponovo opasnosti po gol Plemića nije bilo.

Sjajnu priliku za Vukove imao je Hadžić u 80. minuti, uputio je udarac glavom, ali se ponovo istakao golman Lončarić. Kazna za promašaje stigla je u 81. minuti kada je Kordić asistirao Zakariću, koji je povisio vodstvo Zrinjskog na 2:0.

Olimpic je mogao smanjiti zaostatak, ali je Raščić propustio najbolju šansu za Vukove na cijeloj utakmici u 84. minuti.

Zrinjski je to ponovo kaznio, a Petrak je u 85. minuti pogodio za konačnih 3:0 u korist Zrinjskog.

Plemići su zadržali prvo mjesto i imaju 33 boda, a Olimpic je pao na 12. mjesto sa 16 bodova. Kriza Vukova se nastavila, jer se i dalje nalaze u zoni za ispadanje.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Olimpic - Zrinjski 0:3 (Regoje 43, Zakarić 81, Petrak 84.)

Tabela:

  1. Zrinjski 33
  2. Široki Brijeg 31 (-1)
  1. Sarajevo 31
  2. Sloboda 31 (-1)
  3. Radnik 31
  4. Mladost 25
  5. Slavija 24
  6. Čelik 22 (-1)
  7. Vitez 22
  8. Željezničar 21 (-1)
  9. Travnik 16 (-1)
  10. Olimpic 16
  11. Rudar 16
  12. Borac 12 (-1)
  13. Drina 9
  14. Velež 8