Kup Italije
28

Okršaj Džeke i Lulića u Rimu: Lazio protiv Rome brani dva gola prednosti

Piše: N. K.
Nogometaši Rome poraženi su od Lazija s dva gola razlike u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije pa Spallettijevu ekipu večeras čeka velika borba za plasman u finale.

Vučica našeg Edina Džeke nakon tog susreta ispala je iz Evropske lige, što znači da je najveća prilika za Romu da dođe do trofeja ove sezone upravo Kup, jer Juventus ima šest bodova prednosti u prvenstvu.

Upitan De Rossi

"Južna tribina može nam mnogo pomoći, ali mi moramo kreirati uvjete da navijači budu odlučujući. Moramo pokazati svoj nogomet i volju koja će motivirati i navijače. Remi Napolija i Juventusa doveo je do toga da je Roma u drugom dijelu sezone osvojila najviše bodova, ali i Lazio odrađuje važnu sezonu i može se boriti s Napolijem za plasman u Ligu prvaka", istakao je Spalletti.

Već duže problema kod Rome s povredom ima bek Florenzi, ali najveće je pitanje hoće li iskusni veznjak De Rossi biti dovoljno spreman da zaigra u ovom susretu s obzirom na to da se tek vratio treninzima.

Ove sezone Lazio igra impresivno i Inzaghijeva ekipa se sasvim zasluženo bori za prvenstvene pozicije koje vode u Ligu prvaka te za plasman u finale Kupa.

Lazio našeg Senada Lulića u prvom meču polufinala stigao je do velike prednosti protiv mrskog gradskog rivala budući da Strakosha nije primio gol, dok su s druge strane Milinković-Savić i Immobile uspjeli savladati Rominog golmana Allissona.

Bez kalkulacija

"Gotovo je samo prvo poluvrijeme. U prednosti smo, ali nećemo raditi kalkulacije što se tiče rezultata, već idemo igrati našu utakmicu. Imali smo zahtjevan meč u subotu, ali uspjeli smo vratiti energiju. Moramo odraditi poniznu i požrtvovnu utakmicu. Svjesni smo naše snage. Treba nam mnogo srca i mnogo glave, ali prije svega poniznost", rekao je Inzaghi.

Za nastup protiv Rome u potpunosti je spreman štoper De Vrij što znači da Inzaghi u velikom derbiju neće moći računati samo na duže odsutnog prvog golmana Marchettija.

Utakmica između Rome i Lazija igra se u utorak u 20:45 sati.