Trener Galatasarayja
24

Okan Buruk bijesan nakon velikog derbija: Oštećeni smo za penal, takvi udarci se viđaju samo u boksu

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Galatasaraya Okan Buruk je nakon utakmice protiv Fenerbahčea istakao da je njegova ekipa oštećena za jedanaesterac protiv najvećeg rivala.
Istakao je da je zadovoljan rezultatom iako je došao da pobijedi protiv najvećeg rivala te da je njegova ekipa oštećena za penal protiv Fenera.

"Rekao sam prije utakmice da dolazimo ovdje da pobijedimo. Bila je ovo utakmica sa svega nekoliko prilika. Naš protivnik je čekao dugo vremena i prepustio nam posjed lopte, no nismo to iskoristili. Nismo imali kvalitetne prilike tako da kada se pogleda rezultat, možemo biti zadovoljni", rekao je Buruk te dodao:

"U prvom poluvremenu Mauro Icardi je dobio udarac zbog kojeg smo trebali dobiti jedanaesterac. Bio je to jasan udarac kakav se viđa u bokserskom ringu. Vidjeli smo to na terenu. Kritikovat ću i vas sa beIN Sports jer niste pokazali jasno kako je naš igrač udaren. Gledaoci nisu vidjeli taj udarac. Ne želim kritikovati sudiju, ali nismo dobili čist penal. Icardi je udaren te je smiješno što nismo dobili penal".

Za kraj je Buruk prokomentarisao i održavanje utakmice Superkupa Turske svega pet dana nakon ovog velikog derbija.

"Igranje Superkupa usred sezone je smiješno. Dva derbija zaredom su smiješna. Smiješno je igrati dva velika svjetska derbija u pet dana. Ipak, izaći ćemo na teren i igrati bez obzira što se toliko smiješnih stvari dešava", poručio je on.