Vahid Halilhodžić
0
"Ogorčen sam i duboko pogođen"
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma mozes misliti kakav im je Savez, vjerovatno skup nekih plemenskih vodja i vraceva, daj boze da oni znaju ko je Vaha bio u svjetskim fudbalskim okvirima...To je tako, dolazis iz neke male zemlje BiH, dzaba ti ime i rezultati, cim napravis jedan kiks (ako je uopste kiks napravio, uzimajuci u obzir kako su se Drogba i comp. jedva kretali terenom u Angoli...) nadjes se na ledu...a i ove drzave i savezi su odron...Sjecam se SP u Spaniji 82 kad je neki seik smijenio selektora Kuvajta na poluvremenu i zasjeo na klupu...
...On je vjerovatno kontao, em pristojna lova kod afričkih slonova, em dobre šanse da se plasiram na Mundijal tamo dobijem ogromno medijsko eksponiranje. Još ako izađem iz grupe na SP pa odmah mogu da tražim i dobijem duple pare prilikom sledećeg trenerskog angažmana. I sad od svega toga ima samo mrlju luzera koji je dobio nogu 3 mjeseca pred Mundijal. Ko će se sad više i sjećat da ih je proveo kroz kvalifikacije.
@Slon Tako ti je to u afričkim reprezentacijama. Pogotovo ovim boljim tipa Nigerija, Obala Slonovače, Kamerun, Gana. Oni svi znaju smjenit\' trenera par mjeseci pred Mundijal. I često upravo koriste rezultat na Kupu afričkih nacija kao izgovor za iznenadnu nogu selektoru. Pritom bi čovjek pomislio kako njima to takmičenje nešto kao extra puno znači, ali to uopšte nije slučaj. Igrači koji igraju u Evropi dolaze usred klupske sezone preko one stvari samo da ne bi bili optuženi da nisu patriote. Dalje, to su drzave gdje čak i prosječan namazani prevejani Balkanac koji je prošao sito i rešeto teško može ikad da razumije mentalitet i navikne se na uslove rada ili života. A savezi su im tek živa katastrofa sa toliko unutrašnjih interesnih struja i frakcija koje se non-stop međusobno trve. Vaha se zajeb\'o što nije preuzeo BiH repku. Kakav god da je ovde savez (korumpiran, ogrez\'o u lopovluku...), u BiH bi makar imao jasan mandat i veću slobodu u radu.....
@FC Zvijezda Svee je laaako kad si glup
Tako ti je kad treniraš neku ekipu sa velikim očekivanjima.Ili si pobjednik ili luzer i odmah pedala.Alternativa je da ko Ivica Osim odeš treniraš neki nižerazredni klub(Šturm) ili reprezentaciju (Japan) i postaneš \"legenda\" i mislilac a da nisi nikada osvojio ništa ozbiljnije niti trenirao jaču ekipu.
Vaha to je zato sto si bijel !!!
Iznenadjen i uvredjen
\"više nije selektor jer nije ispunio zadani cilj - osvajanje naslova ne nedavnom Afričkom kupu nacija\" Znaci oni kada angazuju nekog trenera odma mu postave ultimatum da \"mora\" osvojiti taj njihov africki kup, koji primitivizam u PM, ja mislim da se ovo nikada nije desilo da neki trener dobije otkaz pred SP. Pogledajte onog francuskog trenera, citava zemlja ga mrzi al opet nisu ga smijenili jer ih kako tako plasirao na SP, ovo je sve politika, vidjet ce te da ce postaviti nekog supka iz francuske !!
vala neka su te ... danas nikome ne mozes vjerovati ... gdje dalje kada ne mozes vjerovati svojima xD
crnačka posla
Znate što nije postao selektor BIH? Jer je u obali slonovače zarađivao godišnje 500.000 Eura, a kod nas bi 60.000... Ima razlike... Uvijek voli da soli pamet, čim se otvori mjesto za selektora, on bi \"ranije trenirao neki ambiciozni klub\"...
ljudi iz Obale Bjelokosti tek saznali da je Vaha lijaba i fala bogu, zna se....noga!
Smrdonja za tebe nije ni toljaga,ni luk ni strijela,vatru još nisi upoznao,kod tebe je ne vuk nego dinosaurus domaća životinja...i TI....TI.....g o v n o g o v n a v o da kažeš Vahidu Halilhodžiću,zlatnoj kopački evrope i francuskom vitezu da je smrad.Fuj nulooooooooo.
Vaha legendo,ako su te ta NIŽA BIĆA dobro platila bolje da se vratiš u civilizaciju i da preuzmeš neki normalan klub ili reprezentaciju.
jedno me intresuje kako nisu predlozili Vahi da bude selektor nase reprezentacije,a sad ghya Pape moze uzeti kao pomocnika .....svaka cast ovome strucnjaku........