Nogomet
11

Oglečevac: Imam poseban motiv protiv Čelika, Bosna Sema želi u osminu finala Kupa BiH

Piše: D. B.
Nedim Oglečevac
Nedim Oglečevac
Nogometaši kluba Bosna Sema koji nastupa u 1. ligi Federacije BiH, u šesnaestini finala Kupa BiH igrat će protiv zeničkog Čelika. Niželigaš ima namjeru da eliminiše premijerligaša koji je daleko od dobre forme. Jedan od učesnika ovog duela bit će nogometaš Nedim Oglečevac, aktuelni član kluba Bosna Sema i bivši igrač Čelika.

U Bosni nisu nezadovoljni žrijebom parova šesnaestine finala Kupa BiH.

"Svi imaju očekivanja prije žrijeba i protivnike koje bi željeli izvući, a mi smo prošli solidno. Istina, moglo je i bolje, ali i gore po nas, tako da nismo nezadovoljni", izjavio je Oglečevac.

Čelik je u lošoj formi te već sedam utakmica u nizu odigranih u Premijer ligi BiH ne zna za pobjedu. Ipak, to nogometaše Bosne ne zavarava.

"Čelik ima loš niz, dugo nemaju pobjedu, no, mi oprezno ulazimo u ovaj dvoboj, jer je ranjeni lav najopasniji. Radi se o velikom klubu s tradicijom, oni su favoriti, ali i mi imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti na zadatke. Cilj nam je da prođemo u osminu finala Kupa BiH", rekao je nogometaš kluba Bosna Sema.

Protivnik u srijedu nije nepoznanica.

"Znamo dosta o njima, ali prije svega gledamo sebe i svoju igru. Moramo iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže. Kvalitet imamo i nadam se da ćemo to pokazati u Zenici", kazao je Oglečevac.

On je prošle sezone bio član Čelika, ali nikada nije dobio pravu priliku.

"Iako nisam dobio priliku da se dokažem, za Čelik me vežu lijepe uspomene. Imam dosta prijatelja u Zenici i radujem se utakmici. Igram protiv bivših saigrača i to mi je motiv više", riječi su našeg sagovornika.

Bosna Sema se nakon sedam odigranih kola 1. lige FBiH nalazi na 11. mjestu sa 10 bodova, pet manje od lidera Rudara iz Kaknja.

"Dosadašnji rezultati nisu toliko loši, iako smo mogli imati nekoliko bodova više. Međutim, novajlije smo u ligi, gledamo naprijed. Želimo sakupiti što više bodova, a na kraju ćemo vidjeti na čemu smo. Jedno je sigurno, kvalitetna smo ekipa i sposobni smo za velike stvari", završio je Oglečevac.