Nogomet
7

Sarajevo gostuje Čeliku u subotu, optimizam vlada u ekipi s Koševa

Klix.ba
Kadušić i Crnkić
Kadušić i Crnkić
Fudbaleri Sarajeva gostovati će sutra Čeliku u Zenici u sklopu 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2016/17.

Prvotimci Sarajeva odmjeriti će snage sa Čelikom na Bilinom Polju sa početkom u 17:30 sati, a o meču su pričali Advan Kadušić i Nermin Crkić.

"Nadolazeća utakmica protiv Čelika će sigurno biti dobra. Igramo na dobrom stadionu i pripreme za utakmicu protiču u najboljem redu. Maskimalno radimo na treningu i fokusirani smo na utakmicu. Očekujem da ćemo na terenu pružiti maksimalno zalaganje i nadam se da ćemo se sa tri boda vratiti iz Zenice nazad”, rekao je Kadušić.

“Motivisani smo za utakmicu protiv Čelika. Nadam se da ćemo ponoviti dobar nastup sa prošle utakmice. Atmosfera je dobra, kvalitetno smo radili i smatram da spremni dočekujemo utakmicu. Uz podršku naših navijača, koja siguran sam, neće izostati, vjerujem da možemo osvojiti nova tri boda”, kazao je Crnkić.

Bordo klub igrat će u subotu i protiv neugodne tradicije, obzirom da je Sarajevo protiv Čelika u Zenici ostvarilo posljednju ligašku pobjedu u sezoni 2000/01.

“Svjesni smo da će utakmica biti teška. Dugi niz godina u premijerligaškim utakmicama nismo ostvarili pobjedu protiv Čelika i nadam se da ćemo imati više sreće i uspjeha u subotu”, dodao je Kadušić.