Snažna poruka
120

Oglasio se i Nogometni savez BiH o hapšenjima zbog namještanja utakmica

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Čelnici Nogometnog saveza BiH obratili su se javnosti saopćenjem u kojem podržavaju akciju SIPA-e u kojoj je 11 osoba osumnjičeno za namještanje utakmica.

Kako su istakli iz krovne kuće bh. nogometa, NS BiH podržava rad SIPA-e, ali se posebno naglašava kako se istragom obuhvataju utakmice u nadležnosti Nogometnog saveza Federacije BiH, odnosno da utakmice Premijer lige BiH nisu sporne.

"NS BiH bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca tako i organiziranih grupa.

Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svom radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju NS BiH.