Bild
0

Odšteta za bosanskog dijamanta je 40 miliona eura!

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Edin Džeko jedan je od najtraženijih napadača na evropskom nogometnom tržištu, a njemački Bild piše da odšteta za "bosanskog dijamanta" iznosi 40 miliona eura.

Talijanski gigant AC Milan već je tokom prošlog ljetnog prelaznog roka pokušavao u svoje redove privući Džeku, kojeg je u Wolfsburg iz čeških Teplica 2007. godine za četiri miliona eura doveo Felix Magath, stručnjak koji je prošle sezone vodio "vukove" do historijskog, prvog naslova pobjednika u Bundesligi, a uoči ove sezone je postao trener Schalkea.

U međuvremenu se mnogo jakih evropskih klubova "predbilježilo" za Džeku, ali on, prvenstveno, želi na San Siro. Potvrdio je to sam u nekoliko navrata, izjavljujući "da je Milanov navijač od malih nogu"..

Wolfsburg se prošlog ljeta "odbranio" od Milanove ofanzive na Džeku, te je s 23-godišnjim Sarajlijom produžio ugovor do 2013. godine.

Bild saznaje i piše da je Džeko s novim ugovorom dobio i novu godišnju platu, 5 miliona eura umjesto dotadašnjih 650.000. Međutim, novi ugovor sadrži i aneks prema kojem zainteresirani klub koji želi u svojim redovima vidjeti Džeku mora izdvojiti 40 miliona eura odštete!