Donesene odluke
8

Održana sjednica Disciplinske komisije NS BiH, drastična kazna za FK Sarajevo

Piše: N. K.
Horde zla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Horde zla (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Disciplinska komisija NS BiH pod predsjedavanjem Radivoja Lazarevića na sjednici održanoj u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

Tom prilikom donijeli su nekoliko odluka, a najznačajnija je vezana za FK Sarajevo zbog dešavanja na utakmici osmog kola Premijer lige BiH protiv Čelika u Zenici.

Klub s Koševa je zbog upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava svojih navijača, što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute, kažnjen s 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jedan gostujući meč.

Također, Sarajevu slijedi i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Tuzla Cityja, kada se ponovila upotreba veće količine pirotehničkih sredstava.

I Čelik je za spomenuti derbi u Zenici zaradio kaznu od 5.000 KM, dok je Široki Brijeg kažnjen s 4.500 KM zbog istih dešavanja na meču protiv Željezničara.

Kazne su dobili još i Željezničar i Sloboda, dok je igrač Zrinjskog Slobodan Jakovljević dobio novčanu kaznu od 1.000 KM zbog verbalnog vrijeđanja sudije po završetku utakmice protiv Čelika.