Nogomet
0

Održana prozivka u NK Čelik: Nismo odustali od Nestorovića

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su počeli pripreme za nastavak sezone, a prozivku zeničkog premijerligaša na Bilinom Polju obavio je pomoćni trener Elvedin Beganović.

Uprava NK Čelik je prije nekoliko dana, nakon odlaska šefa stručnog štaba Milomira Odovića, dogovorila angažman sa trenerom Darkom Nestorovićem, ali Nogometni savez BiH je poništio tu odluku smatrajući da Nestorović svoje vrijeme treba posvetiti mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Čelnici kluba sa Bilinog Polja su povjerenje do izbora novog trenera dali pomoćnom treneru Elvedinu Beganoviću, koji je danas obavio prozivku igrača.

Na spisku nogometaša Čelika za nastavak sezone našla su se 23 imena, a današnjoj prozivci nisu prisustvovali Darko Mišić, koji je neopravdano odsustvovao, te Alen Dedić i Nikola Simić koji su najavili svoje odusustvo i narednih dana priključit će se pripremama zeničkog premijerligaša.

"Danas na prozivci imamo 90 posto igrača i u narednom periodu ćemo raditi do izbora novog šefa stručnog štaba. Što se tiče treninga radit ćemo po dva dnevno i vjerujem da ćemo naredne sedmice imati kompletiran i tim i novog šefa struke", izjavio je Beganović.

Predsjednik Čelika Senad Sarajlić na današnjoj prozivci je govorio o ambicijama i planovima NK Čelik u narednoj sezoni, a istakao je i to da nisu odustali od Nestorovića.

"Poduzete su određene aktivnosti, mi nismo odustali od Nestorovića tako da ćemo vidjeti u narednom periodu šta će se dešavati. Ako se to ne desi, imamo već nekoliko kontakata sa trenerima i to ćemo sigurno riješiti u narednih sedam dana. Igrače svakako pozivam na maksimalan angažman i bolje je da se ovo desilo sada nego na početku prvenstva jer će biti dovoljno vremena da se upozna trener sa ekipom, ali i ekipa sa trenerom", izjavio je Sarajlić.

Sarajlić je još demantovao određene informacije u medijima o odlascima igrača te je istakao da Čelik ne želi igrati igru licitacije oko igrača Dželmića kojem je istekao ugovor i koji je regularno po isteku dobio prijedlog za produženje ugovora. Sporazumno su raskinuti ugovori sa Osmanagićem, Bašićem, Jaganjcem i Duvnjakom.

Sa današnje prozivke neopravdano je odsustvovao Darko Mišić, a razlog je prokomentarisao Sarajlić.

"Mišić do danas nije uputio zahtjev za sporazumni raskid ugovora, a nije donio ni novac od obeštećenja. On je morao biti danas na prozivci, trenirati i kod ponude za inozemstvo da kaže evo obeštećenje i mogu li biti slobodan", izjavio je Sarajlić te dodao da su u toku pregovori sa nekim igračima, ali da će se sačekati izbor šefa stručnog štaba koji će donijeti konačnu odluku o novim igračima.