Nogomet
2

Igrači Čelika prvi put trenirali pod palicom Borisa Pavića

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su odradili prvi trening pod rukovodstvom novog šefa stručnog štaba i bivšeg nogometaša zeničkog Čelika Borisa Pavića.

Sinjanin Boris Pavić sa profesionalnom trenerskom UEFA licencom izabran je za novog šefa stručnog štaba NK Čelik, nakon što je Upravu zeničkog premijerligaša izigrao Darko Nestorović. Na Bilino Polje vratili su se i nekadašnji igrači Čelika Emir Jusić, Fenan Salčinović i Mahir Karić koji su danas zajedno sa Borisom Pavićem i saigračima odradili svoj prvi trening u okviru priprema za nastavak sezone.

Pavić je istakao da mu je velika čast što su Uprava NK Čelik i predsjednik Senad Sarajlić odlučili povjeriti rukovodstvo kluba upravo njemu.

"Velika mi je čast da vodim klub koji volim, ali vidite da situacija nije onakva kakva bi trebala da bude jer 10. mjesto na tabeli ne zaslužuje klub sa renomeom kao što je Čelik. Ja se nadam da ćemo svi zajedno napornim radom uspjeti vratiti naše navijače i igrati za njihovo zadovoljstvo te da ćemo osvojiti mnogo više bodova nego u prvom dijelu prvenstva", izjavio je Pavić.

Novi šef struke je dodao kako u Čeliku ima dosta kvalitetnih igrača koji mogu ostvariti njegove i ciljeve kluba.

"U Čeliku ima dosta kvalitetnih igrača i vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve. Zadovoljan sam sa ova tri igrača koji su nam se danas priključili, njihov kvalitet je neosporan, kao i karakter i iskustvo igranja u Čeliku. Što se tiče igračkog kadra, možda se osvježimo sa dva nova igrača, ali to ćemo odlučiti dok vidimo deficite u ove dvije pripremne utakmice koji ćemo odigrati u Zenici prije odlaska u Rovinj", dodao je Pavić.

Nogometaši Čelika će u srijedu i subotu odigrati pripremne utakmice od 13 sati na plastičnoj podlozi na Kamberovića Polju protiv ekipe Budućnost iz Banovića i Rudara iz Kaknja.