Evropska liga
132

Odović: Želji će u Švedskoj biti veoma teško, gol bi nam mnogo značio

FENA
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara sutra gostuju ekipi AIK-a u Stockholmu, u revanšu 2. pretkola Evropske lige, a trener B tima Plavih MIlomir Odović je optimističan.

Prvi meč odigran prošle sedmice na stadionu Grbavica završen je bez golova, a ekipa Željezničara se nada da u Švedskoj može iznenaditi favorizovanog protivnika te izboriti dvomeč 3. pretkola protiv portugalske Brage.

Bivši igrač Željezničara, nekadašnji šef struke prvog tima, a sada trener B tima Plavih Milomir Odović vjeruje da će izabranicima Slavka Petrovića u sutrašnjem meču trebati mnogo sreće te da uz dobru igru u odbrani mogu tražiti svoje prilike iz kontranapada.

"Željezničar ima nekoliko brzih igrača koji mogu istrčati kontranapade. Ako postignemo gol, onda imamo dobre šanse za prolaz. Mislim da će igrači vezne linije AIK-a biti stalna opasnost po gol Željezničara. Švedski tim zna igrati i kako proći protivničke odbrane, tako da će nam biti veoma teško", izjavio je Odović za Fenu.

Smatra da će Željezničar u Štokholmu imati veliku podršku navijača.

"Sjećam se nekih evropskih utakmica kada sam ja vodio prvi tim. Podrška naših navijača nam je mnogo značila i protiv Standarda u Liegeu u i protiv Fenerncvaroša u Budimpešti. Podrška je uvijek dobra stvar, ali ne mora donijeti prevagu", zaključio je Odović.

Revanš 2. pretkola Evropske lige između AIK-a i Željezničara će biti odigran sutra na stadionu Friends Arena u Štokholmu s početkom u 19.00 sati.