Trener Želje
138

Odović: Remi je najrealniji rezultat, ima dosta igrača koji gledaju samo svoj interes

Piše: E. B.
Milomir Odović (Foto: K. S./Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: K. S./Klix.ba)
Šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović je istakao kako je večerašnji derbi protiv Sarajeva (2:2) opravdao očekivanja, ali je također bio nezadovoljan pojedinim igračima i načinom igre njegove ekipe.

"Utakmica je bila odlična, puna dinamike, preokreta, postignuta su četiri gola. Bilo je kvalitetnih akcija, ali to je uslovljeno izuzetno kvalitetnim terenom. Mislim da je remi najrealniji rezultat, ali nekim stvarima ne mogu biti zadovoljan, ali šta je, tu je. Izuzetno sam kratko s ovom ekipom, pa ćemo vidjeti šta možemo popraviti. Analizirat ćemo utakmicu i izvući korisne stvari", rekao je Odović koji je potom istakao kako se stil igre plavih mora mijenjati, ali da je za to potrebno vrijeme.

"Ima dosta igrača koji gledaju samo svoj interes i ako podrede interes kolektivu, sve će to biti mnogo bolje. Zajmović je postigao dva gola, ali je bio loš u defanzivi, dozvoljavao je igraču da mu se ubacuje iza leđa, tako su i dali gol. Vranješ može i mora mnogo, mnogo bolje. Iz zadnje linije moramo kvalitetnije organizovati napade. Ne može se iz zadnje linije pet puta zaredom nabijati duge lopte, nego obrnuto, pet puta izneseš, pa jedna duga. Treba odvažnosti, treba kvalitete i ja insistiram na tome. Pa i pogriješi, ali daj da se igra. Veselinović je korektno odigrao kad je ušao, ali mi nije jasno da onoliko ofsajda dozvolimo sebi", rekao je Odović koji je dodao da je pred njim i ekipom mnogo rada.

"Nisu to igrači kojima kažeš taktički šta trebaju raditi i oni to urade. Ne mogu, zaborave to. Moram najmanje pola godine raditi na tome sa njima", poručio je Odović.