Pripreme za proljetni dio sezone
0

FOTO / Odović: Prve četiri utakmice su najvažnije za Zvijezdu

Piše: D. Brkić
Milomir Odović
Milomir Odović
Fudbaleri gradačačke Zvijezde finaliziraju pripreme za proljetni dio prvenstva u BHT Premijer ligi BiH. Danas su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u Tuzli odmjerili snage sa kantonalnim rivalom banovićkom Budućnosti. Slavili su Gradačačani sa 2:1, golovima Mirze Džafića, dok je gol za Banovićane postigao Elvis Čergić.
Milomir Odović
Milomir Odović
Trener Zvijezde Milomir Odović bio je zadovoljan izdanjem svojih pulena, ali napominje kako je pred ekipom još uigravanja i napornog rada.

"Nisam od onih koji daje izjave bez pokrića. Sačekajte prva četiri kola, koja su za nas najznačajnija jer igramo tri utakmice na domaćem terenu, pa ću tek onda davati konkretnije izjave. Znate da sam došao u zimskoj pauzi i dok nešto ne napravim, odnosno dok ne počnemo osvajati bodove, svaka priča je uzaludna“, kaže za Klix.ba Odović.

Do početka Premijer lige BiH fudbaleri Zvijezde će odigrati još tri kontrolne utakmice. Zvijezda na staru porljetnog dijela dočekuje Borac, potom GOŠK, a prvo gostovanje je na Grbavici. Ciklus od četiri utakmice bit će okončan domaćom utakmicom sa Slavijom.