Nogomet
85

Odović: Moramo uvjeriti navijače da zaslužujemo njihovo povjerenje

Piše: D. B.
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije povodom 7. kola BHT Premijer lige BiH u kojem Plavi dočekuju tuzlansku Slobodu. Novinarima su se obratili šef stručnog štaba Milomir Odović i stoper Jasmin Bogdanović.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Stvari su poprilično jasne, imamo imperativ da odigramo dobro i zabilježnimo dobar rezultat protiv kvalitetne ekipe koja je u zamahu. Svjestan sam da su kvalitetni na određenim pozicijama, ali i kao tim. Mislim da će u ovoj utakmici ipak sve zavisiti od nas. Moramo naučiti iz prošle utakmice u kojoj smo griješili, ali je nedostajalo i sreće. Protiv Slobode moramo odigrati ozbiljno, moja ekipa je prihvatila moj način igre, ali bez ozbiljnog pristupa, ništa se ne može garantovati. Nadam se da će biti dovoljno navijača na tribinama, mi moramo iskoristiti ovu priliku i uvjeriti ih da zaslužujemo njihovo povjerenje", izjavio je Odović.

Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

On u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na suspendovane Kerima Memiju, Dženisa Beganovića i Aleksandra Kosorića, kao ni na povrijeđene Dejana Uzelca i Enisa Sadikovića.

"Neki igrači neće moći igrati, ali ja imam potpuno povjerenje u ekipu. Oni koji istrče na teren mogu odigrati na željenom nivou. Nadam se dobroj igri i dobrom rezultatu. Imamo to što imamo, ali je važan pozitivan stav. Alternative su Livaja i Hodžurda koji će vjerovatno nastupiti. Fizički i psihički su spremni, pa se nadam da će odigrati na nivou", rekao je trener Željezničara.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Stoper Jasmin Bogdanović očekuje tešku utakmicu protiv Slobode.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Slobode koja ima pozitivnu seriju i dolazi da se nadigrava. Drago mi je zbog noćnog termina, nadam se podršci s tribina", kazao je Bogdanović.

On se nada ozbiljnijem pristupu ekipe u narednim utakmicama.

"Razlika je igrati evropske i domaće utakmice. Radili smo na pristupu i nadamo se da se neozbiljnost neće ponoviti", istakao je sjajni stoper.

U sutrašnjoj utakmici neće biti njegovog kolege na stoperskim pozicijama Kosorića, kojeg će zamijeniti Hodžurda.

"Uigrana odbrana je važna, ali vjerujem u naše rezervne igrače. Neće biti lako, no, nadam se dobrom rezultatu", završio je Bogdanović.

Utakmica Željezničar - Sloboda se igra sutra od 18:30 sati.