Nogomet
142

Damir Sadiković: Protiv Slobode samo pobjeda dolazi u obzir

Piše: D. B.
Damir Sadiković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Sadiković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u srijedu na svojoj Grbavici dočekuju Slobodu u okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH. Prvotimac Plavih Damir Sadiković je u izjavi za portal Klix.ba rekao da njegov tim interesuje samo pobjeda.
Damir Sadiković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Damir Sadiković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nakon odličnih igara u Evropi ekipa Željezničara još uvijek ne može pronaći pravu formu u Premijer ligi.

"Imamo mnogo oscilacija u igri, izgubili smo bodove u nekim utakmicama u kojim to nismo očekivali. Međutim, tokom reprezentativne pauze smo radili na posjedu lopte, ofanzivi i odbrani. U zadnjoj liniji smo dosta radili jer će biti novih igrača", izjavio je Sadiković za portal Klix.ba.

Naredni protivnik Željezničara je odlična Sloboda, koja sa 13 bodova drži drugu poziciju na tabeli.

"Slobodi zasad ide odlično, a pozicija na tabeli i broj bodova dovoljno govore. Prošle sezone su nam napravili dosta problema, a ove su još jači. Zadržali su najbolje igrače i doveli pojačanja. Posebno je opasan Zeba, koji jednim potezom može riješiti utakmicu", rekao je nogometaš Željezničara.

S obzirom na lošu devetu poziciju na tabeli, Plavi protiv Slobode imaju imperativ pobjede.

"Očekujem dinamičnu, otvorenu utakmicu s mnogo želje, borbe i zalaganja s obje strane. Sloboda je dobra u napadu, trebamo se paziti njihovih krilnih igrača, a posebnu pažnju trebamo posvetiti čuvanju Zebe. U ovom trenutku samo pobjeda dolazi u obzir", kazao je Sadiković.

U ekipi Željezničara neće biti suspendovanih Aleksandra Kosorića, Kerima Memije i Beganovića, kao i povrijeđenih Dejana Uzelca i Enisa Sadikovića, što je sigurno veliki hendikep.

"Nedostaju nam neki igrači, ali imamo dobru klupu, tako da se nadam da se njihov izostanak neće osjetiti", izjavio je 20-godišnji vezni igrač Plavih.

Od Željezničara se u nastavku mogu očekivati dobre igre.

"U maloj smo krizi, ali se nadam da ćemo se što prije vratiti na pobjednički kolosijek", završio je Sadiković.

Utakmica Željezničar - Sloboda se igra u srijedu od 18:30 sati.