Izbačen iz tima
47

Odlukom igrača i stručnog štaba Nikola Kalinić dobija medalju sa Svjetskog prvenstva

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Milana Nikola Kalinić dobit će medalju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što su reprezentativci Hrvatske zajedno sa stručnim štabom donijeli odluku da mu se uruči medalja s prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto.

Kalinić je napustio kamp reprezentacije već nakon prve utakmice u Rusiji nakon što je navodno odbio ući u igru jer je bio nezadovoljan minutažom. Dalić nije želio imati igrača koji može narušiti atmosferu u ekipi i poslao ga je kući, a pošto se nije radilo o povredi, Hrvatska nije mogla pozvati zamjenu, piše Index.hr.

Nakon što je Hrvatska izborila finale SP-a, mnoge je zanimalo hoće li i Kalinić dobiti medalju, a iz HNS-a su poručili da će o tome odlučiti sami igrači.

"Potjeran je malo prejaka riječ, on je odlukom selektora udaljen iz sastava i to se na kraju očito pokazalo dobrom odlukom. Što se tiče medalje, ono što ja znam je da će Nikola Kalinić odlukom igrača i stručnog štaba također dobiti svoju medalju", kazao je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, gostujući na HTV-u u emisiji Otvoreno.