Emmanuel Adebayor
0

"Odluka CAF-a je monstruozna"

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AP)
"Predsjednik CAF-a je neodgovoran. Imam osjećaj da nema poštovanja", izjavio je nogometaš Manchester Cityja i napadač reprezentacije Toga Emmanuel Adebayor.

Zatražio je centarfor odstup prvog čovjeka Afričke nogometne federacije (CAF) nazvavši CAF-ovu odluku o suspenziji Toga sa sljedeća dva kontinentalna prvenstva skandaloznom. Zbog petljanja političkog vrha u pitanja Togoanskoga nogometnog saveza, isti je također kažnjen novčanom kaznom od 50.000 dolara. Iz Toga su već najavili da će se žaliti na odluku CAF-a.

Njihovo napuštanje Kupa nacija, koji danas završava u Angoli finalom između Gane i Egipta, prouzrokovao je teroristički napad na autobus s toganskim reprezentativcima u Cabindi, pri kojem su smrtno stradala trojica muškaraca: vozač autobusa, te glasnogovornik i pomoćni trener togoanske nacionalne vrste.

"Gospodon Issa Hayatou služio je Africi i afričkom nogometu, ali sada mora otići. Ova je odluka monstruozna", izjavio je Adebayor za L'Equipe.

"Dvojica vrlo poštovanih afričkih nogometnih djelatnika su poginula, a naš je golman završio s tri metka u tijelu. Pa nismo se samo tako ujutro probudili i odlučili napustiti takmičenje", rekao je Adebayor dodavši:

"Da je kamerunski golman Carlos Kameni dobio tri metka ili da je 20 minuta rešetan autobus s nogometašima Obale Slonovače kao što je bio naš, Kup nacija bi istog trenutka bio prekinut. Još uvijek proživljavam taj napad. Nemoguće mi je uopće misliti na nogomet. Otkad se to dogodilo, svaki mi san prekidaju noćne more", priznao je Adebayor.