Nije se oporavio od šoka
0

Adebayor odlučio okončati karijeru u reprezentaciji

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: SkyNews)
Emmanuel Adebayor (Foto: SkyNews)
Napadač engleskog prvoligaša Manchester Cityja Emmanuel Adebayor odlučio je završiti karijeru u reprezentaciji Toga, jer se još uvijek nije oporavio od šoka koji je njegovu selekciju zadesio uoči ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija.

U strahu za vlastiti život gledao je Adebayor teroristički napad na njihov autobus u angolskoj pokrajini Cabindi u kojem su smrtno stradala tri muškarca: lokalni vozač autobusa, te glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije, a ranjeno bilo nekoliko igrača. Strahote koje je vidio i dalje ne može izbaciti iz glave, a u svakom razgovoru za medije ponavljao je kako je tek sretan što je živ.

Togo je zbog terorističkog napada na autobus njegove selekcije i posljedica odbio nastupiti na Kupu nacija, zbog čega je dobio eliminaciju sa sljedeća dva izdanja afričkog prvenstva.

''Nakon tragičnog događaja uoči Kupa nacija u januaru, u kojem su teroristi pobili dvojicu mojih sunarodnjaka, donio sam vrlo tešku odluku o oproštaju od nacionalne ekipe. Sedmicama i mjesecima nakon tragedije sam vagao svoje osjećaje, te sam zaključio da sam još uvijek previše pogođen i uznemiren događajima kojima sam svjedočio tog groznog popodneva u autobusu naše reprezentacije'', objasnio je svoju odluku Adebayor na klupskoj internet stranici.